Επ.Αναστασιάδη: Επιλέγουμε πράξεις και όχι εξαγγελίες

Να αναγνωρίσουν οι πολίτες ποιοι επιλέγουν την θεωρία και τις εξαγγελίες και ποιοι τα έργα και τις πράξεις, καλεί η εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου Αναστασιάδη Αννίτα Δημητρίου.

Σε γραπτή της δήλωση η κα Δημητρίου αναφέρει ότι εκεί όπου υπάρχει συγκεκριμένη, εφικτή και υλοποιήσιμη πρόταση «δεν ψηφίζουμε αλλά προτιμούμε μόνο να διαφημίζουμε θεωρητικές προτάσεις και εισηγήσεις, πλείστες εκ των οποίων δεν είναι καν κοστολογημένες ή αν κοστολογηθούν θα χρειάζονται 3 προϋπολογισμούς του κράτους να υλοποιηθούν. Αυτό συνέβη και χτες στην Βουλή

αναφορικά με το ταμείο αλληλεγγύης όπου στην πράξη τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την εκταμίευση των 25 εκατομμυρίων με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο κονδύλι να χαθεί καθώς δεν μπορεί να μεταφερθεί στον προϋπολογισμό του 2018».

Τονίζει δε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δέχτηκαν να εγκρίνουν την αποδέσμευση χωρίς να συζητήσουν καν την οποιαδήποτε τροποποίηση στην συνέχεια ή να βάλουν έστω τους δικούς τους όρους, αλλά επέλεξαν απλά την καταψήφιση «αφήνοντας το πρόβλημα να αιωρείται χωρίς συγκεκριμένη βάση επίλυσης ή έστω δρομολόγησης αν και κατά τα άλλα όλοι συμφωνούσαν ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί το δυσανάλογο τίμημα που πλήρωσαν αυτές οι κατηγορίες συμπολιτών μας».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η «η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά και αποτελεσματικά στις όποιες προκλήσεις και προβλήματα, με συγκεκριμένα και υλοποιήσιμα έργα προς όφελος όλων των πολιτών».

Όσον αφορά στην επιδότηση πρακτικής εξάσκησης νέων πτυχιούχων των κλάδων Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής, όπως την ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, η κα Δημητρίου σημειώνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που αφορά την επιδότηση της πρακτικής εξάσκησης νέων πτυχιούχων των κλάδων Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής μέχρι 29 ετών έρχεται να ενισχύσει τους νέους στα πρώτα στάδια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

«Η επιχορήγηση θα είναι μηνιαία για κάθε απόφοιτο του κλάδου ώστε να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χρόνο για την άδεια επαγγέλματος. Η μείωση της ανεργίας στο 10% και η αύξηση της απασχόλησης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας όπως παρουσιάστηκαν πριν λίγες μέρες δεν μας εφησυχάζουν αλλά με υπεύθυνα, υλοποιήσιμα και στοχευμένα βήματα και προτάσεις δίνουμε ευκαιρία σε κάθε πολίτη αυτού του κράτους με στόχο την πλήρη απασχόληση μέχρι το 2020», τονίζει.

Τέλος, όσον αφορά στον ενεργειακό σχεδιασμό, η κα Δημητρίου αναφέρει ότι αυτός προχωρά απρόσκοπτα.

«Πέρα των δύο διαδοχικών γεωτρήσεων της ΕΝΙ που ήδη προχωρά, ένας άλλος ενεργειακός κολοσσός η κοινοπραξία Exxon MobilQatar Petroleum έχει αιτηθεί για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ώστε να ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες ειδικές έρευνες για το τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ. Ήδη η κοινοπραξία προχώρησε στις μελέτες για τα θέματα που αφορούν στη βάση εργασιών και άλλων υπηρεσιών ενώ έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία διαγωνισμού για ανάθεση υπεργολαβιών».

Όπως σημειώνει «όραμα αυτής της κυβέρνησης μέσα από την στρατηγική και πολιτική της που αποδεδειγμένα αποδίδει είναι να καταστεί η Κύπρος ενεργειακό κέντρο και να λειτουργήσει ως κεντρικός άξονας συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και των χωρών της περιοχής. Η Κυπριακή Δημοκρατία, ενισχυμένη και αναβαθμισμένη όσο ποτέ μέσα από την στοχευμένη πολιτική και στρατηγική του Προέδρου Αναστασιάδη έχει ρόλο και λόγο σε ένα υποσχόμενο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα