Επαφές ενίσχυσης συνεργασίας Υπουργού Παιδείας στο Κατάρ

Την πολιτική βούληση του Κατάρ για ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων με την Κύπρο, εξέφρασε ο Υπουργός Πολιτισμού, Τεχνών και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας, Dr. Hamad Bin Abdulaziz Al- Kawar κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καδής στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Κατάρ, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Ανώτερης Εκπαίδευσης του

Κατάρ, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Πολιτισμού όπου επαναβεβαιώθηκαν οι ισχυροί και θερμοί δεσμοί της Κύπρου με το κράτος του Κατάρ και τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία του ρόλου που διαδραματίζει ο πολιτισμός στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου-Κατάρ στη βάση της Πολιτιστικής Συμφωνίας που υπογράφηκε από τις δυο χώρες το 2012.

Ο Dr Hamad Bin Abdulaziz Al-Kawari εξέφρασε την πολιτική βούληση της χώρας του για ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων με την Κύπρο και την πρόθεση της Κυβέρνησης του Κατάρ να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις από την Κύπρο και προσκάλεσε τον Δρ Καδή να επισκεφθεί ξανά το Κατάρ υπό την ιδιότητα του Υπουργού Πολιτισμού.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου επισκέφθηκε επίσης το πολιτιστικό χωριό KATARA το οποίο φιλοξενεί πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα απ´ όλον τον κόσμο και λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας διαφορετικών πολιτισμών.

Ο Δρ Καδής ξεναγήθηκε επίσης στο Qatar Foundation. Το Ίδρυμα του Κατάρ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και την Κοινοτική Ανάπτυξη είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εξυπηρετεί το λαό του Κατάρ, μέσω της στήριξης και της υλοποίησης προγραμμάτων στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της έρευνας και της κοινοτικής ανάπτυξης.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες χρηματοδότησης έρευνας στο Κατάρ για τα επόμενα χρόνια οι οποίες εστιάζονται στους τομείς της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, της Επιστήμης των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών, της Υγείας και των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Τέχνης. Επίσης, συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας του ιδρύματος με φορείς του εξωτερικού και ειδικότερα της Κύπρου.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει ο ίδιος στην ενδυνάμωση των σχέσεων και της συνεργασίας των κυπριακών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων με το Qatar Foundation και το Πανεπιστήμιο του Κατάρ και συζήτησε συγκεκριμένους τρόπους προώθησης της συνεργασίας αυτής.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα