Επ. Αναστασιάδη: Οι πολίτες έχουν και κρίση και αντίληψη

Σε ανακοίνωση το επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη αναφέρθηκε στα ενεργειακά, τονίζοντας ότι ο Μαλάς επιλέγει να ασκήσει κριτική για την ενέργεια την μέρα που υπογράφεται μνημόνιο συναντίληψης για τον EastMed.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ο κ.Μαλάς επιλέγει να ασκήσει κριτική για την ενέργεια την μέρα που υπογράφεται μνημόνιο

συναντίληψης για τον EastMed

Απέτυχε η κυβέρνηση Αναστασιάδη να πιέσει τις εταιρείες για γεωτρήσεις, είπε ο κ.Μαλάς.

Προφανώς, ο κ. Μαλάς δεν θέλει να θυμάται την μόλις πρόσφατη εξαγγελθείσα πρόθεση του ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ να προχωρήσει σε γεωτρήσεις, μεταξύ άλλων και στο τεμάχιο 6.

Προφανώς ο κ. Μαλάς δεν θέλει να θυμάται και προσπερνά το γεγονός ότι ο τρίτος γύρος αδειοδότησης προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών.

Προφανώς ο κ. Μαλάς εσκεμμένα προσπερνά τα αποτελέσματα της ενεργειακής στρατηγικής και πολιτικής του Νίκου Αναστασιάδη προβαίνοντας σε κριτική, την ίδια μέρα μάλιστα που υπογράφεται μνημόνιο συναντίληψης για ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα, ο EastMed.

Οι πολίτες έχουν και κρίση και αντίληψη.

Από το όραμα στην υλοποίηση – επιβεβαιώνεται η συνεργασία των χωρών για την υλοποίηση του έργου του αγωγού EastMed

Υπογράφτηκε σήμερα το Μνημόνιο Συναντίληψης για τη συνεργασία αναφορικά με τον αγωγό EastMed μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας.

Πρόκειται για σύνοδο κομβικής σημασίας αφού επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής αλλά και της ίδιας της ΕΕ για να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου του αγωγού EastMed. Μια στρατηγική επιλογή που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Είναι ξεκάθαρο ότι περνάμε από το όραμα στην υλοποίηση και όλα αυτά βάση των ορθών χειρισμών και σχεδιασμών αυτής της κυβέρνησης έστω και αν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους βολεύει να αντιλαμβάνονται την ουσία των προοπτικών που δημιουργούνται.

Ο ρόλος πλέον που η Κυπριακή Δημοκρατία επιτελεί είναι καθοριστικός για τα ενεργειακά της περιοχής αφενός λόγω της σύναψης συμμαχιών και αφετέρου των άριστων σχέσεων γειτονίας που έχει. Επιπλέον προσθήκη της Ιταλίας στις διαβουλεύσεις για τον EastMed, προσθέτει μια νέα δυναμική ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το αυξημένο ενδιαφέρον της ίδιας της ΕΕ και ως προς την οικονομική στήριξη του έργου.

Αυτή είναι η προοπτική την οποία δημιούργησε και δημιουργεί η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, με συγκεκριμένους και ορθούς χειρισμούς, με συγκεκριμένη πειθαρχημένη και αποφασιστική στρατηγική κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και μέσα από τα ίδια τα αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα