Εορτασμοί για τη "Μέρα Ναυτικού"

Η Διεθνής Ναυτιλία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 25 Ιουνίου τη “Μέρα Ναυτικού”, όπως την έχει καθορίσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΟ).

Η φετινή “Μέρα Ναυτικού” τιτλοφορείται “Οι Ναυτικοί…έχουν Σημασία” και ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός στοχεύει, όπως τα λιμάνια και τα κέντρα πρόνοιας για τους ναυτικούς επιδείξουν τη σημασία που έχουν οι ναυτικοί για αυτούς. Πρόθεση είναι τα λιμάνια και τα κέντρα πρόνοιας για τους ναυτικούς, να μοιραστούν και επιδείξουν βέλτιστες πρακτικές υποστήριξης και κοινωνικής πρόνοιας

προς τους ναυτικούς.

Στο πλαίσιο αυτό, και παράλληλα με άλλες δραστηριότητες μεταξύ των εταιρειών - Μελών του, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε στους φετινούς εορτασμούς για την Παγκόσμια “Μέρα του Ναυτικού”, με τη διοργάνωση μίας ειδικής συνάντησης για τα Μέλη του, αφιερωμένη στη Μέρα του Ναυτικού, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Εφημέριος του Κέντρου Πρόνοιας για τους Ναυτικούς στο Λιμάνι Λεμεσού, Αιδεσιμότατος Ken Wiseman, παρουσίασε το αξιόλογο έργο και την εθελοντική εργασία που διεξάγει το κέντρο για την ευημερία των ναυτικών.

Υπολογίζεται ότι στα πλοία που ελέγχουν οι εταιρείες - Μέλη του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου εργοδοτούνται περίπου 55,000 ναυτικοί, για τους οποίους η κυπριακή ναυτιλιακή οικογένεια αισθάνεται υπερήφανη. Οι ναυτικοί και οι οικογένειες τους, είναι άξιοι ευχαριστιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα