Εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Jaguar

Το Jaguar I-Pace Concept αποτελεί τρανή απόδειξη τρανή απόδειξη των ικανοτήτων των ανθρώπων στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Jaguar. Πρόκειται για την πιο σοβαρή προσπάθεια στο χώρο του αυτοκινήτου για ένα όμορφο ηλεκτρικό μοντέλο στην premium κατηγορία. Η επίσημη αποκάλυψη του I-Pace Concept έγινε σε ειδική εκδήλωση της Jaguar

και από τον επικεφαλής σχεδιαστή της εταιρείας Ian Callum, στις ΗΠΑ. Ο Callum έδωσε εξηγήσεις για τη διεθνή κίνηση της εταιρείας να προχωρήσει στην κατασκευή ενός σπορ μικρού SUV με σχεδιαστική τεχνοτροπία «cab forward», προκειμένου να επωφεληθεί τα μέγιστα στη χωροταξία της καμπίνας, τοποθετώντας παράλληλα τις μπαταρίες κάτω από το πάτωμα της I-Pace.

Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο SUV με σωρεία σχεδιαστικών καινοτομιών, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Το κέρδος όμως από όλα αυτά τα είναι οι μεγάλοι χώροι στην καμπίνα τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Επιπλέον, μια πανοραμική γυάλινη οροφή δίνει την ευάερη και ευήλια αίσθηση που έρχεται να ενισχύσει τις ούτως ή άλλως δυνατή χωροταξία του εσωτερικού. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, ότι τα νούμερα που δίνει η Jaguar για το χώρο στα πόδια των πίσω επιβατών υπερτερούν έναντι των μοντέλων της μεσαίας κατηγορίας των SUV, ενώ το πορτμπαγκάζ είναι αναπάντεχα μακρύ και βαθύ. Με δύο λόγια, το Jaguar I-Pace υποστηρίζει ένα πολύ πρακτικό πακέτο.

Την κίνηση του αυτοκινήτου έχουν αναλάβει ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός και στον πίσω άξονα. Οι δύο τους αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 400 ίππων και συνδυασμένη ροπή 71,4 kgm, η οποία περνά μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς. Την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας έχει αναλάβει μια μπαταρία 90kWh και ταχυφορτιστής, πακέτο που κατά τον κατασκευαστή εξασφαλίζει αυτονομία 500 km.

Δεν είναι τυχαίο ότι επελέγησαν οι ΗΠΑ για το λανσάρισμα του πρωτοτύπου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Jaguar ενώ το βιβλίο παραγγελιών άνοιξε ήδη στο website της εταιρείας. Και αυτό το μοντέλο θα είναι προφανώς και το πρώτο της βρετανικής εταιρείας που μεγάλος όγκος των πωλήσεών του θα διεκπεραιωθεί διαδικτυακά. Οι άνθρωποι της Jaguar ανέφεραν στην παρουσίαση του I-Pace Crossover Concept ότι το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο 6μηνο του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα