Εντός του 2017 παραδίδεται η νέα πτέρυγα του ΓΝ Λ/κας

Την εκτίμηση ότι η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο εξάμηνο του 2017, εξέφρασε σήμερα Πέμπτη (28/07) ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης, προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και του εργολάβου, διαφορές που καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθούν.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια

επίσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για επιθεώρηση των εργασιών για τη νέα πτέρυγα του δημόσιου νοσηλευτηρίου, ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του «στο έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου, ένα έργο που όντως έχει σημειώσει κάποιες καθυστερήσεις, αλλά είναι φανερό ότι προχωρεί».

Πρόσθεσε ότι «είναι γεγονός ότι υπήρχαν κάποιες διαφορές με τον εργολάβο με τις οποίες όμως είμαστε σε συνεννόηση και προσπαθούμε να τις επιλύσουμε, με στόχο να προχωρήσει το έργο για το καλό της πόλης, για το καλό των ασθενών και προς το συμφέρον της Δημοκρατίας».

Πρόσθεσε ότι «ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν και αν είναι δυνατόν εντός του 2017 σίγουρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Σίγουρα όλοι μας θέλουμε να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό και αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω όλους είναι ότι από δικής μας πλευράς, σαν Υπουργείο και προσωπικά σαν Υπουργός θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και ό,τι χρειάζεται ώστε να προχωρήσει το έργο επιτέλους».

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς «όλους τους βουλευτές της Λάρνακας που βρίσκονται σήμερα μαζί μας, δείχνοντας έμπρακτα ότι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης τους».

Σημείωσε ακόμα ότι από την τελευταία φορά που επισκέφθηκε το εργοτάξιο «έχει σημειωθεί πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος και νομίζω είναι εμφανής. Όταν είχε ξεκινήσει το έργο υπήρχαν αντιδράσεις ότι στο χώρο ήταν ένας τεράστιος λάκκος, ενώ τώρα το έργο έχει προχωρήσει και γι’ αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια τόσο στο Υπουργείο όσο και στον εργολάβο που έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο, παρά τις διαφορές που έχουν».

Κληθείς να αναφέρει το πρόβλημα για το οποίο τις τελευταίες μέρες έχουν σταματήσει οι εργασίες ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ο Υπουργός είπε πως «μέσα στα πλαίσια των πολλών έργων που εκτελούνται είναι φυσικό να υπάρχουν και διαφορές μεταξύ του εργοδότη, που σ’ αυτή τη περίπτωση είναι το κράτος, και του εργολάβου. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες επίλυσης αυτών των διαφορών, είμαστε σ’ αυτή τη διαδικασία και γίνονται εντατικές προσπάθειες και από τις δύο πλευρές». Εξέφρασε την ελπίδα «θα επιλυθούν και αυτή τη φορά οι διαφορές και θα προχωρήσει το έργο».

Σημείωσε ακόμα ότι «ο οίκος που έχει αναλάβει το έργο είναι από τις πιο μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες της Κύπρου, με πολύ καλή φήμη και είμαι σίγουρος ότι και οι ίδιοι θέλουν να ολοκληρωθεί το έργο».

Ερωτηθείς για τον χρόνο ολοκλήρωσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας, ο Μάριος Δημητριάδης απάντησε πως «κάποιες καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί είναι δικαιολογημένες. Υπάρχει όντως απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα». Σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνούμε πως «όλα αυτά τα θέματα δημιουργήθηκαν μετά τα όσα έγιναν το 2013, όταν έγινε το κούρεμα και υπήρξαν κάποια οικονομικά προβλήματα σε όλους τους εργολάβους και σίγουρα μεγάλο μέρος των καθυστερήσεων είναι δικαιολογημένο.

Ωστόσο, σημείωσε «το τι είναι δικαιολογημένο και τι είναι αδικαιολόγητο υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να τις σεβαστούμε. Σημασία για τον πολίτη στο τέλος της ημέρας έχει να προχωρήσει το έργο και το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί είναι το πρώτο εξάμηνο του 2017».

Κληθείς να αναφέρει εάν είναι εφικτό αυτό το χρονοδιάγραμμα ο Υπουργός είπε πως «εφόσον επιλυθούν οι διαφορές βεβαίως το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος. Εκεί (είναι) που γίνεται η μεγάλη προσπάθεια από το Υπουργείο, τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τον εργολάβο ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι διαφορές, διότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Λάρνακα».

Είπε ακόμα πως «αυτή την εποχή γίνονται πάρα πολλά έργα στη Λάρνακα, παρά τα όσα ίσως να λέγονται ή την εντύπωση που καμιά φορά καλλιεργείται λανθασμένα”. Ειδικά για τα διάφορα έργα που γίνονται στη Λάρνακα», είπε, έγινε ειδική συνάντηση και παραδέχθηκε πως «κάποια έργα προχωρούν πιο αργά, αλλά σημασία έχει ότι προχωρούμε μπροστά».

Ερωτηθείς για τα ιατρικά μηχανήματα που θα χρησιμοποιούν στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας, ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε πως «αυτά είναι θέματα του Υπουργείου Υγείας» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο Υγείας «θα φροντίσει ώστε να υπάρχουν τα μηχανήματα και υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων».

Σε ερώτηση αναφορικά με το πρόβλημα των χώρων στάθμευσης που υπάρχει από την ημέρα έναρξης των εργασιών για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «μελετούμε με σοβαρότητα όλες τις εισηγήσεις που παίρνουμε».

Ανέφερε ωστόσο ότι δεν έχει λάβει καμιά εισήγηση για χρήση μικρών λεωφορείων τα οποία θα μεταφέρουν στο κτίριο του Νοσοκομείου, τους ασθενείς και επισκέπτες του νοσηλευτηρίου από το χώρο στάθμευσης του γηπέδου ΓΣΖ, όπου θα μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητα τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα