Εντός του 2017 αρχίζει η εκπαίδευση αστροναυτών για τον Άρη

Εντός του 2017 θα αρχίσει η εκπαίδευση των μελλοντικών αστροναυτών οι οποίοι αναμένεται να είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα πατήσουν το πόδι τους στον πλανήτη Αρη.

Σύμφωνα με την ΝΑΣΑ, το καλοκαίρι του 2017 οι υποψήφιοι αστροναύτες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις πρώτες αποστολές της ανθρωπότητας στο βαθύ διάστημα, θα ξεκινήσουν την απαραίτητη εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις που δέχθηκε η ΝΑΣΑ

για να εκπαιδεύσει αστροναύτες έφθασαν στον αριθμό ρεκόρ των 18,300, υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ αιτήσεων (που ήταν το 1978 και είχαν φθάσει τις 8,000). Από αυτούς θα επιλεγούν 14 άτομα τα οποία θα αρχίσουν σκληρή εκπαίδευση το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει η ΝΑΣΑ, αυτή την εποχή κατασκευάζονται τα περισσότερα διαστημόπλοια για επανδρωμένες αποστολές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η νέα γενιά αστροναυτών θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει το διάστημα εκεί που δεν πάτησε το πόδι του ακόμη κανένας άνθρωπος.

Η ΝΑΣΑ είχε ανακοινώσει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες, κάτοχοι πτυχίου βιολογικών επιστημών, ή μαθηματικών, ή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ή μηχανολογίας ή φυσικών επιστήμων, να έχουν τουλάχιστον τρία χρόνια επαγγελματικής πείρας μετά το πτυχίο τους, ή πείρα τουλάχιστον 1,000 ωρών πτήσης ως πιλότοι αεροσκαφών.

Η επόμενη γενιά αστροναυτών θα εργαστεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα χρησιμοποιηθεί για τις αποστολές των δύο εμπορικών διαστημοπλοίων που βρίσκονται υπό κατασκευή από αμερικανικές εταιρείες, καθώς και για τις αποστολές του διαστημόπλοιου νέας γενιάς της ΝΑΣΑ με την ονομασία Orion που θα ταξιδέψει σε μακρινούς προορισμούς.

Ο μισθός των αστροναυτών θα κυμαίνεται μεταξύ 66,000 και 144,000 δολάρια τον χρόνο.

Η αρχική εκπαίδευση θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα περιλαμβάνει συστήματα διαστημοπλοίων, απαραίτητες τεχνικές για διαστημικούς περιπάτους, εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας κτλ.

Η εκμάθηση της ρωσικής είναι απαραίτητη καθώς η συνεργασία της ΝΑΣΑ με την αντίστοιχη Ροσκόσμος συνεχίζεται.

Τα σχέδια για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Αρη προχωρούν. Η ΝΑΣΑ ετοιμάζεται για νέες ρομποτικές αποστολές στον πλανήτη, το InSight που θα εκτοξευθεί το 2018 και το ρόβερ Mars 2020.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο, η ΝΑΣΑ επέλεξε έξι εταιρείες για την ανάπτυξη νέων αρχιτεκτονικών σχεδίων για τους χώρους όπου θα ζουν και θα εργάζονται για μήνες ή ακόμη και για χρόνια, οι πρώτοι άνθρωποι καθ`οδόν προς τον Αρη, οι οποίοι δεν θα μπορούν να λαμβάνουν προμήθειες από τη Γη.

"Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι τόσοι Αμερικανοί επιθυμούν να συμβάλουν προσωπικά στην προσπάθεια για το ταξίδι στον Αρη`, είπε ο Πρόεδρος της ΝΑΣΑ Τσαρλς Μπόλντεν, ο οποίος επίσης υπήρξε αστροναύτης.

Πρόσθεσε ότι μόνο ένας μικρός αριθμός πολύ ταλαντούχων, εξαιρετικών Αμερικανών και Αμερικανίδων, θα καταφέρουν να επιλεγούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα