Εντός Δεκεμβρίου η ίδρυση της Τεχνικής Επιτροπής για παιδεία

Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται ότι οι δυο ηγέτες θα ανακοινώσουν τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία, η οποία εκτιμάται ότι αμέσως μετά θα αρχίσει τη λειτουργία της, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής.

Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας, “η συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη λειτουργία της Επιτροπής θα αναδείξει ευρύτερες αξίες και αρχές που όλοι θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να διακρίνουν και τους νέους και γενικότερα τον κάθε πολίτη”.

Αξίες όπως είναι, “η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός στην άλλη άποψη,

η καλλιέργεια δημοκρατικού ήθους και η εναντίωση στη ρητορική του μίσους, που είναι και ο υπό έμφαση στόχος της φετινής χρονιάς στα σχολεία μας”, ανέφερε ο κ. Καδής.

Ο κ. Καδής είπε πως “όταν αναπτυχθεί συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση και φέρουμε μαζί εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές σε κοινές δράσεις, πέρα από την καλλιέργεια αυτών των αρχών και αξιών, θα πετύχουμε την αλληλογνωριμία και θα εμπεδώσουμε εμπιστοσύνη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και στους νέους μας. Παράλληλα, θα κτίσουμε μια καλύτερη προοπτική συνύπαρξης των πολιτών σε αυτό τον τόπο”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “αν επικεντρωθούμε σε αυτά τα θέματα, θα προάξουμε σίγουρα την εκπαίδευση για την ειρήνη. Προσωπική μου άποψη είναι ότι Τεχνική Επιτροπή θα πρέπει να επικεντρωθεί σε θέματα που δεν είναι πολιτικά φορτισμένα και δεν αποτελούν εστία έντασης”.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε βέβαιος ότι “αν δουλέψει σωστά αυτή η Επιτροπή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει”. Κατέστησε, ωστόσο σαφές, ότι “με το να δουλέψουμε σε αυτά τα επίπεδα δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε την κατοχή της πατρίδας μας και την ιστορική μας ταυτότητα ”.

Σημείωσε ότι “εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στη διαμόρφωση πολιτών που να χαρακτηρίζονται από τις βασικές και παναθρώπινες αξίες, οι οποίοι και ιστορική ταυτότητα θα έχουν και θα νοιάζονται για το καλό της πατρίδας τους. Η λειτουργία της επιτροπής μπορεί να στηρίξει αυτή την προσπάθεια”.

Ανέφερε επίσης ότι “η σύσταση της Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία δεν ήταν αποτέλεσμα των πρόσφατων επεισοδίων κατά Τ/κ συμπατριωτών μας, αλλά ήταν κάτι το οποίο συζητείτο εδώ και αρκετό καιρό και είχαν υποβληθεί από πριν ιδέες για το πώς μπορεί να δουλέψει αυτή η Επιτροπή για να είναι αποτελεσματική”.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι στην Τεχνική Επιτροπή για την Παιδεία, “θα έχουμε συμμετοχή προσωπικοτήτων, οι οποίες θα επιλεγούν από τους δυο ηγέτες και είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να επιλέξει τους εκπροσώπους της δικής μας πλευράς σε αυτή την Επιτροπή”.

Τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα στηρίξει την υλοποίηση των δράσεων που θα αποφασιστούν από την Επιτροπή.

Καταλήγοντας είπε ότι “θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία με αυτή που έχει ήδη συσταθεί για τον Πολιτισμό” και της οποίας, από τη δική μας πλευρά, ηγείται η κα Ανδρούλλα Βασιλείου.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα