Έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Καταθετών της Λαϊκής

Τη μισή συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου πώλησε η Λαϊκή Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, ανοίχθηκε βιβλίο προσφορών για την πώληση του 4,8% του μετοχικού

κεφαλαίου της τράπεζας στην Τράπεζα Κύπρου. Tο ποσοστό των μετοχών της Λαϊκής στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου περιορίζεται πλέον περίπου στο 4,8%.

Οι υπόλοιπες μετοχές, σύμφωνα με τη Λαϊκή, δεν θα πωληθούν τουλάχιστον εντός των επόμενων 180 ημερών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Αυτό θα συμβεί μόνο κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης του υποκαταστήματος της Deutsche Bank στο Λονδίνο και της HSBC, που έχουν αναλάβει χρέη συμβούλων.

Το γεγονός αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, ή καλύτερα σοβαρές πιθανότητες για πώληση και του υπόλοιπου μετοχικού κεφαλαίου της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου πριν από το τέλος του 2017.

Οι μετοχές της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου είναι το σημαντικότερο σε αξία περιουσιακό της στοιχείο και ακολουθούν η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος και η θυγατρική τράπεζα Lombard στη Μάλτα.

Οι μετοχές πωλήθηκαν στην τιμή των €3,05 έκαστη, με τα συνολικά έσοδα της συναλλαγής να αντιστοιχούν σε περίπου €65 εκατομμύρια ευρώ. Η τιμή πώλησης είναι χαμηλότερη από την τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ.

"Πυρά" ΣΥΚΑΛΑ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταθετών της πρώην Λαϊκής μίλησε στο Σίγμα και άφησε σαφείς αιχμές σε βάρος της Αρχής Εξυγίανσης.

Όπως ανέφερε ο Άδωνης Παπακωνσταντίνου: «Οι σύμβουλοι, τους οποίους διόρισε η Αρχή Εξυγίανσης για να την συμβουλεύσουν τι θα πράξει με τις μετοχές στην Τράπεζα Κύπρου, τυγχάνει να είναι οι ίδιοι με τους συμβούλους, τους οποίους οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου επέλεξαν για να τους συμβουλεύουν. Εάν επιβεβαιωθεί ότι οι επίδοξοι αγοραστές είναι υφιστάμενοι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, θεωρούμε ότι είναι ακόμα πιο επιλήψιμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα