Έντονη αντίδραση εμπλεκομένων στις λίστες με τα δάνεια

Tην έντονη αντίδραση μελών του κοινοβουλίου προκάλεσε η διαρροή λίστας με δάνεια Βουλευτών στην Τράπεζα Κύπρου. Καθείς εξ αυτόν έδωσε τις δικές του εξηγήσεις, ενώ γίνεται λόγος για ανακρίβειες και σκοπιμότητες.

Τζιοβάνης: Ανακριβή τα ποσά

Ανακριβή χαρακτηρίζει τα ποσά που αναφέρονται σε σχέση με τα δάνεια της Εταιρείας Χριστάκης Τζιοβάνη Κατασκευαστική Λτδ, ο Βουλευτής

του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάννης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, «ο συνολικός δανεισμός του Συγκροτήματος µε την τράπεζα Κύπρου, ανερχόταν το Μάρτη 2014, σε €21.2 εκατoμμυρίων, περιλαμβανομένων των υπολοίπων των τρεχούμενων λογαριασμών». Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, ο δανεισμός αυτός καλύπτεται πλήρως από εμπράγματες εξασφαλίσεις, η αξία των οποίων, σε συνδυασμό µε τα ποσά προς είσπραξη από πουλημένες μονάδες, παρέχουν πλήρη εξασφαλιστική κάλυψη, µε σχέση δανεισμού προς εξασφάλιση 60% περίπου (δανεισμός €21.2 εκατ. vs αξία εξασφαλίσεων και ποσών προς είσπραξη €30.6 εκατ.)

Αντρέας Κυπριανού: Ψευδή και παραπλανητικά

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αντρέας Κυπριανού, κάνει λόγο για ψευδή, παραπλανητικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τον βουλευτή, δεν υπάρχει Κυπριανού Γκρουπ. Προσθέτει ότι τα προσωπικά του δάνεια και περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται κατατεθειμένα στο πόθεν έσχες του και ουδέποτε τα απέκρυψε. «Σαν ένας δραστήριος πολίτης έχω και εγώ υποχρεώσεις όπως όλοι. Αυτές οι υποχρεώσεις μου όμως είναι πλήρως εξασφαλισμένες. Τα προσωπικά μου δάνεια δεν ξεπερνούν τις €400.000 και είναι πλήρως αναδιαρθρωμένα και εξασφαλισμένα», σημειώνει.

Άντρος Κυπριανού: Διαψεύδει τα στοιχεία

Διαψεύδει τα στοιχεία της λίστας με τα «κόκκινα» δάνεια ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρός Κυπριανού, λέγοντας ότι χρειάστηκε πολλή φαντασία και αήθεια να συμπεριληφθεί το όνομα του με τα συγκεκριμένα στοιχεία στη λίστα. Σε δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι ζήτησε ήδη να αρχίσουν νομικές διαδικασίες εναντίον όσων συμπεριλαμβάνουν και δημοσιοποιούν το όνομα του σε λίστες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Παραδέχθηκε ότι ο ίδιος διαθέτει δάνεια καθώς ούτε ο ίδιος ούτε η οικογένεια του είναι γόνοι εύπορων οικογενειών όπως είπε λέγοντας παράλληλα ότι τα δάνεια τους είναι εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται κανονικά.

Κατσουρίδης: Το δάνειο μου εξυπηρετείται κανονικά

Το μοναδικό προσωπικό δάνειο που έχει στην Τράπεζα Κύπρου είναι ύψους € 21.000 και εξυπηρετείται κανονικά, ξεκαθαρίζει ο Νίκος Κατσουρίδης. Συνεπώς, συμπληρώνει, είναι παντελώς ανυπόστατη η αναφορά για δάνεια ύψους 950000€ και για μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Προσθέτει ότι «είμαι βεβαία εγγυητής σε δάνεια όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες μας όπως για παράδειγμα σε δάνεια της εφημερίδας Χαραυγή, της οποίας υπήρξα διευθυντής μαζί με αλλά 7-8 άτομα ύψους 950,000€ περίπου ευρώ».

Βαρνάβα: Ο λογαριασμός μου είναι εξυπηρετούμενος

Μιλώντας στο SigmaLive o βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβας δήλωσε ότι το ποσό των 8000 που αναγράφετε στη λίστα είναι ο τρεχούμενος λογαριασμός που καλύπτει την πιστωτική του κάρτα. Πρόσθεσε, ότι ο λογαριασμός του είναι εξυπηρετούμενος και απόρησε για ποιο λόγο έπρεπε να δημοσιοποιηθεί ένας τρεχούμενος λογαριασμός ανάμεσα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Θεμιστοκλέους: Δεν χρωστώ στην Τράπεζα Κύπρου

«Δεν χρωστώ ούτε και ένα ευρώ στην τράπεζα Κύπρου», δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Εξήγησε στη συνέχεια ότι όταν διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας της νεολαίας του ΔΗΣΥ, χειριζόταν τον λογαριασμό της νεολαίας ενώ ήταν πρωτοοφειλέτης και εγγυητής, το ίδιο ίσχυε και όταν έγινε επαρχιακός γραμματέας του κόμματος ενώ όταν έγινε βουλευτής έπρεπε μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές να εγγυηθεί δάνειο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Παπαδόπουλος: Το δάνειο δεν είναι στο όνομα μου

Το συγκεκριμένο δάνειο το οποίο αναγράφεται στην εν λόγω λίστα, δεν είναι στο όνομα μου αναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώ αναφέρει ότι στο όνομα του είναι ανά ήμισυ με την αδερφή του Αναστασίου.

Χαραλαμπίδου: Απαράδεκτη και γελοία η αναφορά του ονόματος μου

Eπιστολή στην Τράπεζα Κύπρου απέστειλε η βουλευτής τυο ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου με την οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι απαράδεκτη και γελοία η αναφορά του ονόματός της στην λίστα των προσώπων που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Τράπεζά. "ΔΕΝ διατηρούσα και ΔΕΝ διατηρώ με την Τράπεζά σας οποιοδήποτε δάνειο, το οποίο να έχει τερματιστεί και δεν οφείλω οποιοδήποτε ποσό. Ως εκ τούτου είναι αδύνατον το ποσό των €49,00 να αποτελεί χρεωστικό υπόλοιπο μη εξυπηρετούμενου δανείου όπως εσείς το παρουσιάζετε".

Keywords
Τυχαία Θέματα