Ενθάρρυνση στους ηγέτες από το Ελληνο-τουρκικό Φόρουμ

Το ελληνο-τουρκικό Φόρουμ κάλεσε τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υφίστανται στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Φόρουμ μετά το γεύμα που παρέθεσε στους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη Λευκωσία, αναφέρεται ότι με την ευκαιρία της συνάντησης του Φόρουμ στην Κύπρο

στο Σπίτι της Συνεργασίας στην νεκρή ζώνη στις 13 και 14 Ιανουαρίου το ελληνο-τουρκικό Φόρουμ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και μέλη του να ενημερωθούν από τους ηγέτες για το ενθαρρυντικό κλίμα που υπάρχει στις συνομιλίες.

Χαιρετίζουν τη δέσμευση των δύο ηγετών καθώς και την εμπλοκή τους με πολίτες και ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να υπάρξει κλίμα εμπιστοσύνης για ένα κοινό μέλλον και μια συνολική λύση στο Κυπριακό και παράλληλα, συγχαίρουν τους δύο ηγέτες γιατί αποτελούν `υποδειγματικό παράδειγμα επικοινωνίας` που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, όπως αυτό αντικατοπτρίζεται στις δημόσιες δηλώσεις και τις ενέργειές τους.

Σημειώνουν ότι παρά το ότι μια λύση δεν είναι προκαθορισμένη σε αυτό το στάδιο, εντούτοις, το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε μέσω των συνομιλιών, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την επίτευξη προόδου και την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Το Φόρουμ εκφράζει την πλήρη του δέσμευση για στήριξη προς τους δύο ηγέτες στις προσπάθειές τους για την εξεύρεση αμοιβαία συμφωνημένης λύσης και τονίζει ότι θα εργαστεί για την προώθηση της ειρηνικής διαδικασίας.

`Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την Κύπρο και το αποτέλεσμα της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ετσι, καλούμε τους δύο ηγέτες να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να ξεπεραστούν τα υφιστάμενα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για να υπάρξουν μακροπρόθεσμα οφέλη για όλους τους Κυπρίους` καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα