Ένταση στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ μεταξύ ΥΠΠ και Εκπ. Οργανώσεων(vid)

Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν, έστω και για λίγο, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» Υπουργός Παιδείας και Οργανώσεις διασταύρωσαν τα ξίφη τους και παρακάθισαν, έστω και άτυπα, στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν τα θέματα της παιδείας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι «θα έρθουμε σε διάλογο, σε ένα θεσμικό διάλογο και είμαστε οι πρώτοι που χαιρετίσαμε τον εξορθολογισμό. Εάν μας καλέσετε έχουμε πολλά να πούμε, πιστεύουμε ότι μαζί θα τα βρούμε και έχουμε εισηγήσεις και απόψεις. Δεν δεχόμαστε την καταστρατήγηση

του διαλόγου. Υπάρχει ο θεσμικός διάλογος, έχουμε τη μελέτη και είμαστε πανέτοιμοι».

Απαντώντας ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι χαίρεται που έχει γίνει μελέτη άρα ήταν εις γνώση τους όλα αυτά που έπρεπε να συζητηθούν. Τόνισε ότι θα πάρουν πρόσκληση σήμερα ή αύριο.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, παίρνοντας τον λόγο είπε ότι «εάν ο Υπουργός θέλει να κάνουμε διάλογο, εμείς είμαστε εδώ και ξεκινάμε από τώρα, φτάνει να καθαρίσει το τραπέζι από ειλημμένες αποφάσεις».

Απαντώντας στις επικρίσεις για χρονοδιαγράμματα ο ΥΠΠ τόνισε ότι «φέτος πρώτη φορά άλλαξαν οι διαδικασίες και μέχρι το τέλος Ιουνίου έχουμε τους ανεξεταστέους που έπρεπε να κλείσει το κεφάλαιο για να στελεχωθούν τα σχολεία». Σε έντονο ύφος κάλεσε τους συνομιλητές του να «λένε» τα πράγματα με το όνομά τους ενώ επεσήμανε ότι δεν μπορούν να αποσυρθούν οι προτάσεις του Υπουργικού, στη βάση των οποίων γίνεται η στελέχωση.

Μάλιστα τους κάλεσε σε διάλογο να «βάλουν όλα τα άλλα με αυτά που υπάρχουν με αυτά τα τέσσερα». Συμπλήρωσε ότι δεν σταματά τη διαδικασία της στελέχωσης, αναφέροντας ότι «εάν ήταν οι ίδιοι στη θέση του το ίδιο θα έκαναν».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με την ΠΟΕΔ να τονίζει ότι η διαδικασία της στελέχωσης έχει ξεκινήσει τον Γενάρη με τον ΥΠΠ να απαντάει ότι ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο. Σε συνέχεια αυτών ο Φ.Φυλακτού κατηγόρησε τον ΥΠΠ ότι στις 2 Ιουλίου τους έφερε προ τετελεσμένων, δίνοντας τους περιθώριο μόνο μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Ο ΥΠΠ απάντησε ότι έκαναν μόνο μελέτη ενώ ήξεραν από πριν ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να έφτανε σε αδιέξοδο.

Από την άλλη οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ισχυρίζονται ότι δεν πήραν στα χέρια τους την μελέτη του ΥΠΠ, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν έστειλαν τη δική τους στο ΥΠΠ η συζήτηση έφτασε σε αδιέξοδο.

Από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ έγινε αναφορά ότι εάν υπάρχει καλή θέληση, λύση θα εξευρεθεί.

Στη συνέχεια ο ΥΠΠ κατηγόρησε τις Οργανώσεις ότι αποχώρησαν από τον διάλογο και ότι κτύπησε «δικός» τους τα χέρια στο τραπέζι με ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ να αρνούνται, τονίζοντας ότι απλώς είπε «θα βγω έξω».

Ο ΥΠΠ επιμένοντας ρώτησε «εκπρόσωπος της ΟΛΤΕΚ και θέλω να απαντήσετε. Ύβριζε θεσμούς και άτομα στην παρουσία άλλων;».

Ο εκπρόσωπος της ΟΕΛΜΕΚ ρώτησε τον ΥΠΠ εάν έχει βρίσει αυτόν με τον κ. Χαμπιαούρη να απαντά ότι έβρισε θεσμούς και άτομα.

Στη συνέχεια ο ΥΠΠ αποχώρησε από το στούντιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα