Ένταση στο πεδίο βολής Καλού Χωριού Λάρνακας (pics)

Αναταραχή έχει προκύψει στο πεδίο βολής Καλού Χωριού της Λάρνακας, καθώς οι πολίτες έχουν εισβάλει με αυτοκίνητα στην είσοδο του στρατοπέδου κι έχουν διακόψει τις βολές, διαμαρτυρόμενοι.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να υποχωρήσουν στα αιτήματά τους, τα οποία είναι η πλήρης κατάργηση του πεδίου δολής, η μετακίνησή του, και ο άμεσος τερματισμός των βολών.

Σημειώνεται ότι το πεδίο βολής βρίσκεται σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από την οικιστική ζώνη, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ιστορικό περιστατικών, με τους κατοίκους να εκφράζουν την αγανάκτησή

τους.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας, προσπαθώντας να διαβουλευθούν με τους πολίτες και να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πριν από λίγα λεπτά προσήλθε και ταξίαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαβουλεύσεις, ανέφεραν ότι την ερχόμενη Παρασκευή έχει δρομολογηθεί συνάντηση των κατοίκων με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, προκειμένου να αναζητηθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο απερχόμενος Κοινοτάρχης Καλού Χωριού Κυριάκος Αντζουλής ανέφερε ότι, «δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς τους αρμοδίους, νιώθουμε ότι μας αναγκάζουν να λάβουμε πιο δυναμικά μέτρα. Το πεδίο βολής Καλού Χωριού είναι το σημαντικότερο πεδίο βολής και σε μία ημικατεχόμενη πατρίδα, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες».

Πρόσθεσε ότι «καθημερινά, εκτός από τα Σαββατοκύριακα, γίνονται βολές από το Υπουργείο Άμυνας. Εμείς θέλουμε να συνυπάρξουμε, απαιτούμε αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Καλού Χωριού και δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων μας».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Αντζουλής απάντησε ότι πρόσφατα έστειλε «δύο επιστολές, μία στον Υπουργό Άμυνας και μία στον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, χωρίς όμως να λάβουμε μέχρι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, δηλαδή την 21η Νοεμβρίου 2016, έστω μία απάντηση. Μετά την εξέλιξη αυτή είμαστε στη δυσάρεστη θέση να βγούμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε και να πούμε ότι πλέον θα λάβουμε πιο δυναμικά μέτρα».

Το "παρών" στο σημείο έδωσε και ο νεοεκλεγείς Κοινοτάρχης Καλού χωριού Φλουρέτζος (Βάκης) Θεοδώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα