Ενώπιον Κακουργιοδικείου υπόθεση πλαστών πινακίδων

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει σήμερα στην Πάφο, προσήχθησαν δύο εταιρείες και τρία φυσικά πρόσωπα σε σχέση με την υπόθεση των πινακίδων.

Πρόκειται για τους διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χριστάκη Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδη της ALMA και τον πρώην δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου.

Η Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, ζήτησε από το Δικαστήριο παράταση χρόνου, προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε παραδεκτά γεγονότα, αλλά και για να γίνουν και κάποιες

τροποποιήσεις σε αρκετά σημεία του κατηγορητηρίου.

Στη σημερινή δικάσιμο, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως ήδη εργάστηκε χθες πάνω στο κατηγορητήριο, προχωρώντας σε ένα προσχέδιο τροποποίησής του, ενώ προστέθηκαν σ’ αυτό -όπως είπε- 27 με 28 κατηγορίες.

Ακολούθως, ο κ. Χατζηκύρου αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα του κατηγορητηρίου, σημειώνοντας πως οι συνήγοροι υπεράσπισης θα πρέπει να μελετήσουν τις νέες κατηγορίες, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι ενστάσεις, αλλά και οι χρονοβόρες διαδικασίες, και ακολούθως ζήτησε νέα παράταση χρόνου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της εταιρείας ΕΤΝΑ και του διευθυντή της Χριστάκη Ιωάννου, δικηγόρος Σάββας Μάτσας, στη σημερινή δικάσιμο ανέφερε πως πριν από λίγο δόθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή το νέο κατηγορητήριο. Το πρόβλημα, σημείωσε, εναπόκειται στο γεγονός ότι αναφέρονται ποσά σε διάφορες κατηγορίες. Ενδεικτικά, συνέχισε, πως δεν μπορεί να γνωρίζει το κάθε ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε κατηγορία και από που αυτό προκύπτει.

Για μας, είπε ο κ. Μάτσας, είναι αδύνατο να μελετήσουμε την υπόθεση και να υπερασπιστούμε τους πελάτες μας, αν δεν γνωρίζουμε το ποσό της κάθε κατηγορίας σε ποια τιμολόγια αναφέρονται.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της εταιρείας ALMA και του διευθυντή της Σωτήρη Αντωνιάδη, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, ζήτησε παράταση ικανοποιητικού χρόνου για να γίνουν οι τροποποιήσεις των κατηγορητηρίων. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως επιχειρούμενη τροποποίηση του κατηγορητηρίου από την άλλη πλευρά, πρέπει να τυγχάνει έγκαιρης ενημέρωσης προς τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο κ. Αλεξάνδρου επεσήμανε πως θα πρέπει να τεθεί θέμα καλύτερης λεπτομέρειας. Είναι, ανέφερε, δύσκολο να αντιληφθούμε τι καταλογίζεται στους κατηγορούμενους και ακολούθως ζήτησε να τούς δοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό που αφορά οποιαδήποτε έρευνα που σχετίζεται με τη δίωξη των κατηγορουμένων.

Στη συνέχεια, ζήτησε παράταση χρόνου είκοσι ημερών περίπου για μια αποκρυστάλλωση της κατάστασης στο κατηγορητήριο, ώστε στη συνέχεια να δοθεί ημερομηνία για την έναρξη της ακρόασης της υπόθεσης.

Παράταση χρόνου ζήτησε και ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Νικολάου, δικηγόρος Κώστας Ευσταθίου, που εκπροσωπήθηκε σήμερα από άλλη δικηγόρο.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέβαλε την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης, λόγω και του ογκωδέστατου μαρτυρικού υλικού, στις 20.11.2017 στις 09:00 το πρωί.

Οι δύο εταιρείες, 1η και 2η κατηγορούμενη ( ΕΤΝΑ SIGNS LTD και ALMA SIGNS LTD) αντίστοιχα, υπό την ιδιότητά τους ως εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με τη σχεδίαση και κατασκευή διαφημιστικών πινακίδων, ο 3ος κατηγορούμενος Χριστάκης Ιωάννου υπό την ιδιότητά του ως διευθυντής της εταιρείας ΕΤΝΑ SIGNS LTD, ο 4ος κατηγορούμενος Σωτήρης Αντωνιάδης υπό την ιδιότητά του ως διευθυντής της εταιρείας ALMA SIGNS LTD και ο 5ος κατηγορούμενος Ανδρέας Νικολάου υπό την ιδιότητά του ως Τεχνικός Οδοσήμανσης και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου Πάφου, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και της 2ας Οκτωβρίου του 2007 στην Πάφο, συνωμότησαν μεταξύ τους, όπως με δόλιο μέσο καταδολιεύσουν το κοινό, δηλαδή να οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης, συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάφου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων οι κατηγορούμενοι, αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας.

Το δικαστήριο διέταξε, επίσης, πως και στα τρία πρόσωπα παραμείνουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι. Τα ονόματά τους να τοποθετηθούν στο stop list, να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ έκαστος, να υπογράψει ένας αξιόχρεος εγγυητής για το ποσό των 100.000 ευρώ για τον καθένα και να παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.

Το Κακουργιοδικείο Πάφου, υπό τη νέα του σύνθεση, απαρτίζουν η Πρόεδρος Ρέα Λιμνατίτου, Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής Μιχάλης Δρουσιώτης και Επαρχιακός Δικαστής Πανίκος Μιχαηλίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα