Ενοχλημένοι ΥΠΕΞ μετά τη δήλωση Τραμπ για το ΝΑΤΟ

Tον προβληματισμό τους σχετικά με τα σχόλια για το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, στα οποία προέβη ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα, εκφράζουν οι υπουργοί Εξωτερικών κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μίλησα σήμερα όχι μόνο με υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ αλλά επίσης με υπουργούς Εξωτερικών κρατών

μελών του ΝΑΤΟ και μπορώ να επισημάνω ότι οι ενδείξεις είναι ότι δεν υπήρξε καμία εκτόνωση των εντάσεων» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ στις εφημερίδες Bild και Times του Λονδίνου.

Στη συνέντευξη, ο μεγιστάνας επισήμανε ότι θεωρεί πως το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο, διότι δεν αμύνθηκε εναντίον των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο μεταξύ, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπερασπίστηκε σήμερα τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που τέθηκε σε ισχύ ακριβώς πριν από έναν χρόνο, και απηύθυνε μια έμμεση προειδοποίηση στον διάδοχό του εναντίον του ενδεχομένου να την ακυρώσει.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να θυμούνται ότι αυτή η συμφωνία είναι αποτέλεσμα πολυετούς εργασίας κι αποτελεί μια συμφωνία μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων της διεθνούς κοινότητας, όχι μόνο των ΗΠΑ και του Ιράν» διεμήνυσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ένα δελτίο τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα