Ενισχύθηκε η Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το τρομ

Ενισχύθηκε η Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο άνοιξε η Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το χτύπημα των τρομοκρατών στο Παρίσι. Στο $1,07 διολισθαίνει το ευρώ, ενώ μικρή άνοδος καταγράφεται για τον χρυσό. Στα $41 ενισχύεται το αργό. Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τα γεγονότα στο Παρίσι. Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,35% στις 17.340 μονάδες, ο Nasdaq

κινείται 0,10% υψηλότερα στις 4.933 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,39% στις 2.035 μονάδες. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι αγορές αντιδρούν

«Προφανέστατα η αγορά θα επισκιαστεί από τα γεγονότα στο Παρίσι», δήλωσε στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan στο CNBC. «Σε κάποιο βαθμό αυτό μπορεί να κάνει τις αγορές κάπως ήσυχες, δεδομένης της έλλειψης οικονομικών ειδήσεων. Όταν υπάρχει ένα σοκαριστικό γεγονός, οι αγορές τείνουν να αντιδρούν άμεσα, αλλά επειδή έγινε το Σαββατοκύριακο, φαίνεται πως είχαν χρόνο να το χωνέψουν», πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,07. Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,4% στα 41 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,38% υψηλότερα, στα 1.085 δολάρια ανά ουγκιά. Στο ταμπλό, άνοδο 1% καταγράφει ο κλάδος της ενέργειας. Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών.

Πηγή: euro2day.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα