Ενισχύονται οι κοινοβουλευτικές σχέσεις Κύπρου-Μεξικού

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπών Οικονομικών, Αβέρωφ Νεοφύτου, και ο νέος Πρεσβευτής του Μεξικού στην Κύπρο, Hernandez Joseph, τόνισαν την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων περαιτέρω ενίσχυσης των ανταλλαγών μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της από κοινού συμμετοχής στην Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU), την προεδρία της οποίας θα ασκεί κατά την επόμενη τριετία το Μεξικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών συναντήθηκε με τον Πρεσβευτή του Μεξικού στην Κύπρο

(με έδρα την Αθήνα) την Πέμπτη.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές διακοινοβουλευτικές σχέσεις Κύπρου και Μεξικού, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στη λειτουργία Ομάδων Φιλίας στα δύο Κοινοβούλια

Ο νέος Πρεσβευτής του Μεξικού ενημέρωσε στη συνέχεια τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών για τη σταθερή πορεία της οικονομίας του Μεξικού κατά τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που οφείλεται, όπως σημείωσε, στη συμφωνία όλων των κομμάτων για εφαρμογή μιας κοινής οικονομικής πολιτικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δέσμευση για διατήρηση του δημοσίου χρέους κάτω από το όριο του 40% του ΑΕΠ της χώρας, ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου χαιρέτισε το παράδειγμα του Μεξικού, τονίζοντας τη σημασία της ορθής οικονομικής και νομισματικής πολιτικής για την επίτευξη σταθερότητας και προόδου. Ο κ. Νεοφύτου ενημέρωσε επίσης τον Hernandez Joseph για την πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας μετά την κρίση που έπληξε τη χώρα το 2013, υπογραμμίζοντας πως η κυπριακή οικονομία έχει επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα