Ενημέρωση για MiFID και MiFIR

Η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/65/ΕΕ (MiFID ΙΙ) και ο Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 600/2014 (MiFIR) για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων, πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2018. Προκύπτουν, ωστόσο, διάφορα ζητήματα συμμόρφωσης και ετοιμότητας των επηρεαζόμενων, τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν εντός του επόμενου χρόνου. Το βάρος των αλλαγών που επέρχονται με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, καλούνται να επωμιστούν, μεταξύ άλλων, οι Επενδυτικές Εταιρείες, οι Διαχειριστές των Αγορών, τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, οι Εταιρείες Διαχείρισης Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες, οι Διαχειριστές

Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων και οι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Αναφοράς Δεδομένων.

Στόχος της Οδηγίας, καθώς και του Κανονισμού, είναι η διασφάλιση ενός ενιαίου, αποτελεσματικού, Πανευρωπαϊκού πλαισίου παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας, ανταγωνιστικότητας και διαφάνειας των χρηματοπιστωτικών αγορών, η προστασία των επενδυτών και η αύξηση των εποπτικών αρμοδιοτήτων των ρυθμιστικών αρχών.

Η KPMG θα παρουσιάσει στις 14/12/2016 ενημερωτικό σεμινάριο για τη συγκεκριμένη οδηγία και τον κανονισμό, με ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Πέρσα Παπαδημητρίου:

Tηλ.: +357 22 209 053

Ηλ. Διεύθ.: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα