Ενεργότερη συμμετοχή γυναικών ζητά η ΚΟΓΕΕ

Την ανάγκη για ενεργότερη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά αυτού του τόπου, μέσα από τη μαζικότερη διεκδίκηση θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, εκφράζει με ανακοίνωση της η BPW Cyprus (Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών-ΚΟΓΕΕ).

Η BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ)

θεωρεί πως η τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, οι οποίες επιβάλλουν τη διαμόρφωση κοινωνιών που να χαρακτηρίζονται από αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και ισότητα των δύο φύλων.

Η BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ) πιστεύει πως η επίτευξη του στόχου μιας πιο ανθρώπινης και δημοκρατικής κοινωνίας προϋποθέτει την ενεργότερη και μαζικότερη συμμετοχή των γυναικών στα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Σαφώς και έχει σημασία το πόσες γυναίκες εκλέγονται, αλλά μακροπρόθεσμα έχει μεγαλύτερη σημασία το πόσες γυναίκες `εκτίθενται`, αφού ένας άοκνος αγώνας διεκδικήσεων είναι ο μόνος δρόμος για αλλαγή σε νοοτροπίες και κατεστημένες ιδέες που τείνουν να κρατούν πίσω τον τόπο μας”, προσθέτει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα