Ενδιαφέρον επενδυτών για LNG στην Ελλάδα

Ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρίας Cheniere, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), και που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για σημαντικές, όπως είπαν, επενδύσεις στην Ελλάδα στον χώρο της ενέργειας.

Οι εκπρόσωποι της Cheniere, Ζαν Αμπιτμπούλ και Τζορτζ Κοκότης εκδήλωσαν το ενδιαφέρον της εταιρίας τους να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα

και ειδικότερα να επενδύσει στο σχέδιο δημιουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Ταυτόχρονα εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη σύναψη συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ προκειμένου να την τροφοδοτούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας εκφράστηκαν θετικά για τις δυνατότητες μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ως πολύ θετικό και σημαντικό το ενδιαφέρον της ενεργειακής εταιρίας, καθώς κινείται στην κατεύθυνση της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών και επεσήμανε, ότι το ενδιαφέρον της εταιρίας εκδηλώνεται σε μια χρονική στιγμή που οι προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας βελτιώνονται διαρκώς και αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και τα θεμέλια εμπιστοσύνης που οικοδομούνται μέρα τη μέρα με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα