Ένας σκνίπα Ερντογάν και η Ζώνη Ασφαλείας

Π Ο Σ Α ΧΡΟΝΙΑ τροχαίως συνειδητά αυτο-πειθαρχημένοι, είτε διά τον φόβον αστυνομικής επιβολής προστίμου, ορθώς δενόμαστε με τη ζώνη ασφαλείας πάντα στο αυτοκίνητό μας και, δόξα τω Θεώ, τόσα χρόνια, η σωστική χρησιμότητα της ζώνης έμεινε, ευτυχώς ίσα με τώρα, αχρείαστη; Ωστόσο θα συνεχίσουμε, βεβαίως, μ’ επιμέλεια να δενόμαστε και οι οδηγοί και οι επιβάτες μας. Επειδή κανείς δεν ξέρει ποίος ενδεχομένως, σκνίπα στο μεθύσι, οδηγός ενός απέναντι οχήματος θα τύχει, ο μη γένοιτο, σε κάποιο μοιραίο δευτερόλεπτο στον δρόμο…

Α Υ Τ Η, ΛΟΙΠΟΝ, η απλή λογική αναγκαίας καθημερινής

ασφάλειας αποτελεί, κατά προέκταση, τη βάση και της εθνικής ασφάλειας κάθε κράτους. Απέναντι ιδίως στους πιθανούς κινδύνους και απειλές που το περιβάλλουν. Πολύ περισσότερο δε, για τα δύο κράτη του Ελληνισμού, στους σημερινούς άκρως επικίνδυνους δρόμους, όπου:

- ΕΝΑΣ σκνίπα στην αλαζονεία του και αγρίως στριμωγμένος στα αποτελέσματα της μέθης του Ερντογάν, φορτώνει στην πυραυλάκατο «MELTEM» (από το δικό μας μελτέμι - βορειοδυτικό άνεμο, τ’ όνομά της) τους αρχηγούς των μη φυλακισθέντων εισέτι ενόπλων του δυνάμεων και τους εξαποστέλλει φρουρούμενους (μην του φύγουν για πολιτικό άσυλο;) για να προκαλέσουν ό,τι… προκύψει στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια.

Σ Τ Α ΔΕΚΑ πέντε χρόνια τής προοδευτικώς όλο και πιο αιμοσταγούς εξουσίας του στη μακελεμένη Τουρκία, με γεωμετρικώς αυξανόμενη την Υπεροψίαν και Μέθην Δαρείου (Κ.Π. Καβάφη: «Ο Δαρείος», 1917), η οποία έφτασε μέχρι σημείου σαν Ξέρξης να διατάζει τους όσους δεν φυλάκισε εισέτι στρατηγούς του, να… μαστιγώσουν 300 φορές τον Ελλήσποντο (Ηροδότου VII-35: «τον Ελλήσποντον εκέλευσε τριηκοσίας επικέσθαι μάστιγι πληγάς»), στα πρόθυρα του οράματός του να επιτύχει με… δημοψήφισμα των προσκυνητών του την σουλτανοποίησή του, ή να καταλήξει, ίσως, σε κάποια χειρότερη κρεμάλα απ’ ό,τι το 1960 ο Μεντερές, υπό την επήρεια όλων τούτων και πλήθους παραπλήσιων, καθίσταται άκρως επικίνδυνος για τους ατυχήσαντες να τον έχουν εξ ανατολών ή απ’ την τραμουντάνα «γείτονά» τους, Έλληνες της Ελλάδος και της Κύπρου.

Π Ο Λ Λ Ο Ι φαντασιώνονται κι εναποθέτουν ακόμη τις ψευδαισθήσεις τους στον Ερντογάν τής «ορθολογικά σκεπτόμενης Τουρκίας». Άλλοι λένε και γράφουν ότι ο Ερντογάν είναι… απρόβλεπτος. Η στήλη επιμένει ότι είναι εντελώς προβλέψιμος. Όσο προβλέψιμος είναι ένας σκνίπα οδηγός, με χαρακτηριστικά δεσποτισμού Δαρείου και Ξέρξη, σε βαθμό παράκρουσης. Όθεν: Για τους εν Αθήναις και εν Λευκωσία κυβερνώντες: Απαραίτητη κατεπειγόντως, υπέρ όλων μας, η χρήση της… ζώνης ασφαλείας κι ας μείνει αχρείαστη.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Η Αυτού Πανεξυπνότης κ.κ. Αβέρωφ, όστις τώρα -μόλις προχθές- θυμήθηκε να εισηγηθεί ότι «ο Γ.Γρ. του ΟΗΕ ως εντολοδόχος του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να απευθύνει στα πέντε μόνιμα μέλη πρόσκληση για συμμετοχή στην Πενταμερή Διάσκεψη» («Αλήθεια, 2.2.17, σελ.6), γιατί δεν έκοψε ο νους του να το εισηγηθεί πριν από την 1η Δεκεμβρίου, ώστε να το απαιτήσει -ως εκ των ων ουκ άνευ- και να το επιτύχει προκαταβολικά στην περιβόητη έκτοτε Συμφωνία του Δείπνου ο κ. Αναστασιάδης, χαρώσε;
Λάζ. Α. Μαύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα