Ένα και να... Κέιν (βίντεο)

Η Τότεναμ αγχώθηκε λόγω της «αστοχίας» της κόντρα στην Μίντλεσμπρο, όμως χάρη σ' ένα γκολ από τα 11 βήματα του Χάρι Κέιν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο (1-0) και να μείνει μόνη δεύτερη στη βαθμολογία.

Είναι, εν μέρει, κατανοητό: ένα τεράστιο «πρέπει» κρεμόταν σαν Δαμόκλειος Σπάθη απ' άκρη σ΄ άκρη στο “White Hart Lane”- μετά το στραπάτσο της Άρσεναλ από την Τσέλσι στο Λονδρέζικο

ντέρμπι, η Τότεναμ είχε τεράστια ευκαιρία να μείνει μόνη δεύτερη πίσω από τους «Μπλε», γι' αυτό... έπρεπε να κερδίσει.

Το (όποιο) ποδοσφαιρικό άγχος φαίνεται πως επηρέασε αρνητικά, ωστόσο, τα «Σπιρούνια», που ναι μεν δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως τις έστειλαν τη μία μετά την άλλη στο βρόντο: Σον (6΄, 35'), Άλι (10', μετά από ωραία πάσα του Έρικσεν), Αλντερβάιρελντ (26΄) απέτυχαν να βάλουν μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 58΄, όμως, είχε φτάσει η στιγμή της λύτρωσης: ο Χάρι Κέιν έστησε την μπάλα στα 11 βήματα (μετά από «χαζό» πέναλτι του Εσπινόζα), έστειλε τον Βαλντές από τη μία πλευρά, την μπάλα από την άλλη και άνοιξε το σκορ.

Από κείνο το σημείο και μετά, παραδόξως, το παιχνίδι αντί να πάρει τα πάνω του επέλεξε την αντίθετη διαδρομή και το σκορ- παρά την ευκαιρία των φιλοξενούμενων με τον Μάρτεν ντε Ρουν στις καθυστερήσεις- δεν άλλαξε.

Έστω και δύσκολα, λοιπόν, η Τότεναμ πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, -9 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα