Ένα διαρκές συμβόλαιο θανάτου που έληξε

Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια, για να γραφτεί με αίμα η ημερομηνία λήξης σε ένα διαρκές συμβόλαιο θανάτου με βασικό στόχο έναν: τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας Καλοψιδιώτη. Ο Φάνος Καλοψιδώτης έπεσε νεκρός το βράδυ της 23ης Ιουνίου. Ανήμερα της τέταρτης επετείου του πενταπλού φονικού, από το οποίο κατάφερε να βγει αλώβητος.

Πέντε νεκροί και στα ίχνη των εκτελεστών

Χαράματα 23ης Ιουνίου και νεκροί πέφτουν πέντε άνδρες του Φάνου

Καλοψιδιώτη. Πρόκειται για τους Γιώργο Γεωργίου 35 ετών, τον Μάριο Καραολή 23 ετών, τον Φίλιππο Λουκαίδη 33 ετών, τον Georgian-Csatalin Coman 31ετών και τον Marcel Aurel Coleasa 33 ετών.

Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν το όχημα ενώ αυτό ήταν εν κινήσει. Ανέκοψαν την πορεία του κι αυτό συνέχισε ακυβέρνητο την πορεία του, ακολούθως προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Τα κλειστά κυκλώματα που βρίσκονταν στον χώρο έσωσαν στους ανακριτές ισχυρό υλικό για τις έρευνες που απλώνονται μέχρι την Ελλάδα.

Δυο Ελλαδίτες καταδικάστηκαν σε 5 φορές ισόβια για φυσική αυτουργία της πενταπλής δολοφονίας . Η υπόθεση καταχωρίσθηκε ως εξιχνιασθείσα χωρίς τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ή των ηθικών αυτουργών.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ακόμη και τότε έφθασαν στα χέρια των ανακριτικών αρχών τόσο από τον ίδιο τον επιχειρηματία όσο και από ένα εκ των εμπλεκομένων, επιπρόσθετα στοιχεία, εντούτοις η αστυνομία δεν ξετύλιξε ποτέ το κουβάρι αυτής της υπόθεσης.

Το ενδιάμεσο συμβόλαιο που δεν βρήκε στόχο

Ήταν Σεπτέμβριος του 2012 όταν η Αστυνομία ανέκοψε άλλη μια προσπάθεια ξεκαθαρίσματος που στόχο είχε τον επιχειρηματία από το Παραλίμνι.

Τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος διεπράχθησαν μεταξύ των ημερομηνιών 5 και 10 Σεπτεμβρίου. Πληρωμένοι δολοφόνοι από Ελλάδα και πάλι ακολουθούν οδηγίες προκειμένου να βγάλουν απ την μέση τον Φάνο Καλοψιδιώτη.

Για την υπόθεση λήφθηκε μεγάλος αριθμός καταθέσεων. Οι εκτελεστές στην κατοχή τους είχαν πιστόλι τύπου Glock το οποίο συνδέεται με το 5πλο φονικό της Αγίας Νάπας.

Νεκρός ο πατέρας Καλοψιδιώτης μπροστά στα μάτια της γυναίκας του

Στην αυλή του σπιτιού του πέφτει νεκρός ο 73χρονος Γιάννος Καλοψιδιώτης. Άγνωστοι τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Ο κλοιός σε αυτή την δολοφονία φαίνεται να στενεύει απειλητικά προς τον Φάνο Καλοψιδιώτη ο οποίος δίνει τότε κατάθεση για τον θάνατο του πατέρα του, χωρίς ωστόσο να δώσει ικανοποιητικά στοιχεία στους ανακριτές.

Στην τέταρτη επέτειο βρήκαν στόχο

Πιστόλι τύπου Glock χρησιμοποιήθηκε και στην εκτέλεση του Φάνου Καλοψιδιώτη. Οι ανακριτές της υπόθεσης φαίνεται να έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 10 κάλυκες στην σκηνή καθώς και κάλυκες 7.62 μιλιμέτρων.

Οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ενώ αναμένεται να ληφθεί μεγάλος αριθμός καταθέσεων προς την εξιχνίαση του τετραπλού φονικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα