Εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας συνεχίζεται η γεώτρηση στο "6"

Εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών συνεχίζει τις εργασίες του στο στόχο Καλυψώ του τεμαχίου 6, το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας ΕΝΙ - ΤΟΤΑΛ.

Στην περιοχή, από χθες μέχρι και αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι με ταχύτητες μεγαλύτερες των 90 χιλιομέτρων την ώρα και ισχύ 8 Μποφόρ.

Τα κύματα ξεπερνούν τα επτά μέτρα.

Παρά τις δυσκολίες, σύμφωνα με αρμόδια πηγή με την οποία επικοινωνήσε το ΣΙΓΜΑ, το Saipem 12000, συνεχίζει κανονικά την εργασία του.

Σύμφωνα

με αρμόδιες πηγές «η γεώτρηση στο τεμάχιο 6 έχει φτάσει στο 60% του προγραμματισμένου βάθους. Τα αποτελέσματα της ανακάλυψης, αναμένεται να διαφανούν τη βδομάδα, μετά την πρώτη Κυριακή των Προεδρικών εκλογών».

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, τα δύο πλοία υποστήριξης έχουν αγκυροβολήσει στο λιμάνι Λεμεσού και έχει παραμένει στο σημείο της γεώτρησης το τρίτο πλοίο υποστήριξης, για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, έχει αποσυρθεί στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου η τουρκική κορβέτα, η οποία, πριν από τρεις μέρες, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, είχε πλησιάσει στα όρια της απαγορευμένης ζώνης των 500 μέτρων από το SAIPEM, χωρίς όμως να επηρεάσει τις εργασίες.

Δεμένο στο λιμάνι Αμμοχώστου ήταν τις τελευταίες δύο μέρες και το τουρκικό σεισμογραφικό Μπαρμπαρός, αλλά το μεσημέρι ανέβασε και πάλι άγκυρα και αυτή την ώρα πλέει ανατολικά της χερσονήσου της Καρπασίας.

Σε ό,τι αφορά τις Navtex, η Τουρκία εξέδωσε τις τελευταίες ώρες ακόμα τρεις παράτυπες οδηγίες για ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού της, σε περιοχές μεταξύ Κύπρου και Ρόδου και μεταξύ Κύπρου και Καστελλόριζου.

Keywords
Τυχαία Θέματα