Εν αναμονή αντιδράσεων για την υπόθεση ΔΕΦΑ

Συνάντηση με τον Νομικό Σύμβουλο της ΔΕΦΑ θα έχει εντός της ημέρας ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης μετά τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας μας για ενδεχόμενη υπόθεση σύγκρουσης συμφερόντων εντός του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικότερα στον διαγωνισμό της ενδιάμεσης λύσης Φυσικού Αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, ο Γιώργος Λακκοτρύπης θα συναντηθεί με τον Κρις Τριανταφυλλίδη, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το σκηνικό για

τα γεγονότα εντός του ΔΣ και κατά πόσο αυτά ενδεχομένως να συνιστούν υπόθεση σύγκρουσης συμφερόντων.

Από πλευράς ΔΕΦΑ τηρείται από χθες σιγή ιχθύος, με την επικεφαλής, Ελένη Βασιλειάδου, να επικαλείται τη συμφωνία εμπιστευτικότητας βρίσκεται σε ισχύ λόγω του διαγωνισμού που τρέχει για την ενδιάμεση λύση φυσικού αερίου.

Όπως αποκαλύψαμε χθες, στις 20 Νοεμβρίου 2014, ζητήθηκε από τον Κρις Τριανταφυλλίδη νομική συμβουλή αναφορικά με το τι συνιστά σύγκρουση συμφερόντων για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αν για παράδειγμα, ένα μέλος, χρησιμοποιήσει τη θέση του στο Συμβούλιο, για να προωθήσει ιδιωτικά συμφέροντα, παρόλο που η ΔΕΦΑ μπορεί να επωφεληθεί ή όχι από κάτι τέτοιο.

Η απάντηση του Κρις Τριανταφυλλίδη ξεκάθαρη: «Ένα μέλος του Συμβουλίου δεν πρέπει να έχει συμφέροντα οποιασδήποτε φύσεως σε σχέση με ένα θέμα για το οποίο το Συμβούλιο θα κληθεί να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις. Αν τέτοιο συμφέρον υπάρχει, θα πρέπει να δηλωθεί και το μέλος αυτό θα πρέπει να πάψει να παίρνει μέρος στις συναντήσεις του Συμβουλίου που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό μπορεί να γίνει πριν τη συζήτηση, ή ακόμα και μετά τη συζήτηση όταν το μέλος αυτό αντιληφθεί ότι έχει συμφέρον σε κατοπινό στάδιο. Είναι ξεκάθαρο ότι κανένα μέλος του Συμβουλίου δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει τη θέση του στο Συμβούλιο για να προωθήσει τα συμφέροντα του και αυτό σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα».

[email protected]

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα