Ελλάδα: Θρίλερ για την υποψηφιότητα Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Συνεχίζεται το θρίλερ για την κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αν και χθες το βράδυ αναμενόταν πρωθυπουργικό διάγγελμα για την ανακοίνωση του υποψηφίου, τελικά η αναγγελία πήρε αναβολή και ο νεότερος σχεδιασμός αναφέρει ότι το πρόσωπο θα ανακοινωθεί αύριο, μετά την κρίσιμη συνεδρία του Εurogroup, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ίδιο θέμα

θα συνεδριάσει αύριο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων.

Αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα ΑβραμόπουλουΩς αιτία της εμπλοκής φέρονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του νυν Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε, Δημήτρη Αβραμόπουλου, πρόσωπο στο οποίο φαίνεται να έχουν συμφωνήσει οι δύο κυβερνητικοί εταίροι σε επίπεδο ηγεσίας.Τις πληροφορίες για εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Δεν υπήρξαν, είπε, εμπλοκές, διαφωνίες ή άλλα προβλήματα για το θέμα της υποψηφιότηταςΜε τον Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος φέρεται να πρότεινε τη Ντόρα Μπακογιάννη, ως εναλλακτική υποψηφιότητα για την Προεδρία της ελληνικής Δημοκρατίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επανέλαβε τις αντιρρήσεις του σε σχέση με την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Επιτροπή.Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει

ο κ. Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία ανάμεσα στους επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup να μην προκαλέσει μίνι κρίση στις σχέσεις του με τον κ. Γιούνκερ και να ανακοινώσει αύριο την πρότασή του για τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα