Ελλάδα: Άρχισε η βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων

Μια εβδομάδα μετά την απόδοση των πρώτων 83 εκατομμυρίων ευρώ για έργα που υπεγράφησαν μέσω της νέας οδηγίας για τη διαχείριση κρίσεων στην ΕΕ, τα έργα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Πληθώρα διεθνών και ευρωπαϊκών οργανώσεων συνεργάζονται με τις ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν την απαραίτητη γνώση των τοπικών συνθηκών και παρέχουν υπηρεσίες στους τομείς της στέγης , της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας , των

τροφίμων , των συνθηκών υγιεινής και φιλικών χώρων για το παιδί .

Βοήθεια μέσω αυτών των έργων παρέχεται ήδη στην Ειδομένη, τα Διαβατά, το Χέρσο, τα Γιαννιτσά, την Αλεξάνδρεια , το Ελληνικό και τον Σκαραμαγκά.

Η βοήθεια περιλαμβάνει νερό, αποχέτευση και δραστηριότητες υγείας, την προστασία , τη διανομή τροφίμων και την κινητοποίηση της τοπικής κοινότητας.

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η στήριξη έχει ήδη φτάσει στους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη από βοήθεια. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μας, οι οποίοι εργάζονται σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και τις τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη γρήγορη ανταπόκρισή τους και τις προσπάθειές τους να αποκαταστήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα . Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος”, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων , Χρήστος Στυλιανίδης .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα