Ελένη Μενεγάκη: «Μου λείπει χρόνος»

Η λαμπερή παρουσιάστρια έδωσε συνέντευξη στη Κάλια Καστάνη για το μηνιαίο περιοδικό μόδας Madafe Figaro και μίλησε για όλα.

Δεν έκρυψε ότι αυτό που χρειάζεται και κυνηγάει πιο πολύ στη ζωή της είναι ο χρόνος. «Δε μου φτάνει ο χρόνος για όλα όσα πρέπει να κάνω κάθε μέρα, πράγματα για τα οποία πρέπει να έχω και δυνάμεις και ενέργεια και κέφι, όπως κάθε γυναίκα. Όλες δεν ψάχνουμε περισσότερο δημιουργικό χρόνο για την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, το σύντροφό μας, τους φίλους μας, τη δουλειά, τις υποχρεώσεις μας; Λίγο

χρόνο για εμάς; Μια στάλα ηρεμίας χωρίς να μας βομβαρδίζουν οι καθημερινές έγνοιες, τα άγχη, όλα όσα τρέχουμε να προλάβουμε; Αυτό έχω ανάγκη κι εγώ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι περισσότερο την βασανίζουν στη ζωή της οι επιλογές πρέπει να παίρνει για τον εαυτό της και την οικογένεια της. Ψάχνει ακόμα το όριο ανάμεσα στο «φροντίζω και προστατεύω το παιδί μου» και στο «του παραχωρώ το δικαίωμα στα λάθη του». «Προσπαθώ, αλήθεια σ’ το λέω. Προσπαθώ να θυμίζω στον εαυτό μου ότι όλοι πρέπει να κάνουν τα λάθη τους και όλοι μας να μαθαίνουμε μέσα από αυτά. Αυτή, δυστυχώς, είναι μια γνώση που δε μεταδίδεται. Μήπως το ίδιο δεν έκανε και η οικογένειά μας μ’ εμάς; Δε μας έλεγαν: “Πρόσεξε αυτό, κοίτα το άλλο, διάβασε για να κάνεις κάτι στη ζωή σου, διάλεξε τους φίλους σου προσεκτικά κ.λπ.”; Αλλά, τελικά, όλοι κάναμε λάθη και όλοι πληρώσαμε το κόστος για τις επιλογές μας. Το ίδιο θα γίνει και με τα παιδιά μας, όσο κι αν προσπαθούμε να τα προστατέψουμε. Απλώς προσεύχεσαι και ελπίζεις ότι τα λάθη που θα κάνουν δε θα είναι σημαντικά, ότι δε θα τα πληγώσουν πάρα πολύ».

Πιστεύει ότι μπορεί να ήταν τυχερή στο ξεκίνημα της, αλλά η καριέρες δεν χτίζονται μόνο με τύχη. «Τυχερή ήμουν, ναι, όταν ξεκίνησα. Από κει και πέρα, όμως, καμία τύχη δεν κρατάει 20 χρόνια, ούτε και οι καριέρες χτίζονται με τύχη και μόνο. Θέλει προσοχή, περίσκεψη, αποφασιστικότητα, σωστές επιλογές συνεργατών, καλή ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ξέρεις τι λέω πάντα; Τη ζωή μας την κρατάμε εμείς στα χέρια μας. Ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν είναι εύκολα, πρέπει να την κυνηγάμε, όχι να περιμένουμε τι θα μας φέρει, ούτε να μοιρολατρούμε λέγοντας: “Μα γιατί εκείνος και όχι εγώ”. Να την κυνηγάμε και να τη διεκδικούμε».

Ολόκληρη τη συνέντευξη της Ελένης Μενεγάκη μπορείτε να τη διαβάσετε στο ολοκαίνουργιο τεύχος του Madame Figaro που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα