ΕΚΥΣΥ: Αυθαίρετη η απόφαση για το πασχαλινό επίδομα

Την έντονη της αντίθεση στην “απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία χωρίς κανένα διάλογο παίρνει αυθαίρετα τις αποφάσεις και παίζει με τον πόνο και την φτώχεια των ηλικιωμένων μας”, εκφράζει η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων.

“Η κυβέρνηση έκλεισε και πάλι τα αυτιά της και δεν άκουσε τις φωνές διαμαρτυρίας των συνταξιούχων και της ΕΚΥΣΥ με αποτέλεσμα να αποφασίσει για 5η συνεχή χρονιά ότι θα παραχωρήσει το Πασχαλινό επίδομα,

το οποίο όμως η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων και των χαμηλοσυνταξιούχων δεν θα το δικαιούται”, αναφέρει σε ανακοίνωση της την Παρασκευή η ΕΚΥΣΥ.

Αναφέρει ακόμα ότι το πασχαλινό επίδομα για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων ήδη έχει καταργηθεί από το 2013 “αφού η κυβέρνηση Αναστασιάδη μείωσε δραματικά τα εισοδηματικά κριτήρια, με σκοπό να μην το δικαιούται η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας”.

“Την ίδια απόφαση δυστυχώς πήρε και φέτος, αγνοώντας τις θέσεις της ΕΚΥΣΥ για επαναφορά των κριτηρίων που ίσχυαν το 2012” προσθέτει η ΕΚΥΣΥ.

Η ΕΚΥΣΥ, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση, “με βάση απόφαση του τελευταίου έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της θα συνεχίσει τον αγώνα της για επανάκτηση των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και επαναφορά τους στο σημείο που ήταν μέχρι πριν από τις αποκοπές”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα