Εκτέλεση έργων εκατομμυρίων στις κοινότητες επαρχίας Πάφου

Άλλη όψη αναμένεται να αποκτήσουν οι κοινότητες της επαρχίας Πάφου για το νέο έτος με την εκτέλεση έργων εκατομμυρίων και με τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σύμφωνα με την έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ανάμεσα στα συγχρηματοδοτούμενα έργα συμπεριλαμβάνεται ο σχεδιασμός για το Κέντρο Ενηλίκων στο Προδρόμι που θα καλύπτει τόσο τον Δήμο Πόλεως όσο και τις κοινότητες του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς και Τηλλυρίας

Σύμφωνα με την κ.

Λάμπρου το κόστος της κατασκευής του έργου το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του χρόνου, θα ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Εξάλλου συνέχισε, στην Λετύμπου επαναπροκηρύσσονται προσφορές για έργο άνω του μισού εκατομμυρίου που αφορά στην αναπαλαίωση διατηρητέας οικοδομής που θα μετατραπεί σε πολυδύναμο κέντρο .

Στα συγχρηματοδοτούμενα έργα περιλαμβάνεται μουσείο και πολιτιστικό κέντρο του Στατού- Αγίου Φωτίου κόστους 900 περίπου χιλιάδων ευρώ ενώ – όπως είπε- οι προσφορές για το έργο αυτό έχουν σχεδόν αξιολογηθεί και το έργο αναμένεται να αρχίσει τον Δεκέμβριο.

Πρόσθεσε ακόμη, πως μεταξύ άλλων θα κατασκευαστεί και γέφυρα στον ξεροπόταμο που θα συνδέει τις κοινότητες Νατά και Χολέτρια αξίας 600 χιλιάδων ευρώ.

Για το έργο αυτό αναμένεται η πολεοδομική άδεια προκειμένου να αρχίσει με την νέα χρονιά σημείωσε.

Επιπρόσθετα υπενθύμισε ότι μόλις πρόσφατα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης της πλατείας της Ίνειας και το Μουσείο χελώνων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα