Λονδίνο:Αμάξι έπεσε σε πεζούς-"Αστακός" η περιοχή

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η Αστυνομία, ενώ αρχικά είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, μετά από μια περίπου ώρα ερευνών ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείεται τίποτα, μη αποκλείοντας και την τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Αστυνομία του Λονδίνου, στην πρώτη επίσημη ενημέρωση ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί ενώ στην σκηνή έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στο Μουσείο την ώρα του συμβάντος,

αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πολλοί τραυματίες αλλά προκλήθηκε αναστάτωση στο πλήθος.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τραυματίες με ανακοίνωσή της.

Τα μέτρα ασφάλειας ενισχύονται στην περιοχή γύρω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ενώ φτάνουν συνεχώς περιπολικά της αστυνομίας, μεταδίδει το BBC.

Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν αποκλείει κανένα σενάριο σχετικά με το περιστατικό στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αντικρούωντας προηγούμενη δήλωση ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό

Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν αποκλείει κανένα σενάριο σχετικά με το περιστατικό στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, όπου όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς, κι αν αυτό συνδέεται με τρομοκρατία, αντικρούωντας προηγούμενη δήλωση ότι το περιστατικό προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό.

Μια εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων ασφαλείας της βρετανικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι στελέχη της αντιτρομοκρατικής μονάδας διερευνούν κι αξιολογούν το περιστατικό, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με τις συνθήκες.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας είπε στο Ρόιτερς ότι το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως τρομοκρατικό.

Ένας άνδρας κρατείται αφού πεζοί τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε σήμερα πάνω τους κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, ενώ η βρετανική αστυνομία επισημαίνει ότι προσπαθεί να διευκρινίσει τις συνθήκες του περιστατικού.

Έντεκα τραυματίες στο περιστατικό με το όχημα στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

Η υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι διασώστες της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε 11 ανθρώπους, που είχαν τραυματιστεί κυρίως στο κεφάλι και στα πόδια, μετά το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

Εννέα άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.

Incident in Exhibition Road, near Albert Museum https://t.co/DSZBtD7xQd pic.twitter.com/AHwFKYkHzS

Metropolitan Police (@metpoliceuk) October 7, 2017

Car 'PLOUGHS INTO PEDESTRIANS' in London. This is the suspect, who gets arrested pic.twitter.com/FiirNDHybi

Voice of Europe (@V_of_Europe) October 7, 2017

Police: Minor injuries outside museum. Getting people treated on street #naturalhistorymuseum #bbcbreaking pic.twitter.com/n2Ov0GBogw

Chloe Hayward (@chloefhayward) October 7, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα