Ισχυρή έκρηξη σε οικία στη Λευκωσία- Δύο πρόσωπα στο νοσοκομείο (pics+vid)

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές μετά από έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στην περιοχή της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη οφείλεται σε απώλειας υγραερίου. Η ενημέρωση

της Πυροσβεστικής αναφέρει ότι δύο πρόσωπα διακομίστηκαν σε ιδιωτική κλινική και στο νοσοκομείο. Πρόκειται για δύο φοιτητές. 

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη Λευκωσία: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα- Συστάθηκε ανακριτική ομάδα

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για εξετάσεις, ενώ μέρος της περιοχής έχει αποκλειστεί. Ανταποκρίνεται επίσης για σκοπούς ενδελεχής έρευνας και ομάδα ανιχνευτικών σκυλιών της ΕΜΑΚ πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από την έκρηξη προκλήθηκε αναστάτωση στην περιοχή, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για ισχυρή έκρηξη

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε στις 18:58 σε κλήση για έκρηξη σε τριώροφη οικία σε περιοχή του Δήμου Έγκωμης. Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής έγινε με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και πτώσεις τοιχοποιίας στο ισόγειο της κατοικίας, όπου έξι στούντιο, 4 στο ισόγειο και 2 στην αυλή της κατοικίας.

Ένα άτομο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό Νοσοκομείο μετά από τραυματισμό πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής, ανέφερε ο κ. Κεττής. Δεύτερο άτομο μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο για παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργός πυρκαγιά.

«Εκ μέρους μας γίνεται έρευνα και επιθεώρηση των χώρων της κατοικίας», ανέφερε, σημειώνοντας ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να πρόκειται για έκρηξη λόγω πιθανής απώλειας υγραερίου.

«Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση και τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν αργότερα. Επικεντρωνόμαστε τώρα στην έρευνα λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας», σημειώνει.

Η Π.Υ ανταποκρίθηκε στις 18:58 για έκρηξη σε τριώροφης οικίας σε περιοχή του Δήμου Έγκωμης. Η ανταπόκριση μας έγινε με 2 πυροσβ οχήματα από πυροσβ σταθμούς Λευκωσίας. Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και πτώσεις τοιχοποιίας στο ισόγειο της κατοικίας όπου βρίκεται αριθμός ➡️ pic.twitter.com/pDldii6wNg

— Andreas Kettis (@akettis) February 20, 2024

Συστάθηκε ανακριτική ομάδα για διερεύνηση των αιτιών

Σχετικά με έκρηξη που σημειώθηκε στη Λευκωσία, η Αστυνομία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο σημείο της έκρηξης. Έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για σύσταση ανακριτικής ομάδας με επικεφαλής αξιωματικό, για πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες

Δείτε εικόνες και βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα