Έκτακτη συνεδρία του ΔΣ της ΕΠΟΠΑΗ

Έκτακτη συνεδρία θα πραγματοποιήσει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟΠΑΗ προκειμένου να αποφασίσει για περαιτέρω ενέργειες σε σχέση με το Νομοσχέδιο που κατάθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή με τίτλο “Ο περί Δημόσιων Οργανισμών και Κρατικών Επιχειρήσεων Νόμος του 2015”.

Η ΕΠΟΠΑΗ καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Οικονομικών αδιαφορεί για τις θέσεις των εργαζομένων και προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες.

“Παρόλο που έχουμε κάνει παραστάσεις ότι αυτό θα είναι καταστροφικό

για την Αρχή Ηλεκτρισμού, εντούτοις το Υπουργείο κωφεύει και δηλώνει ότι προωθεί νομοσχέδιο για τη χρηστή διοίκηση των Οργανισμών” αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΠΟΠΑΗ, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο “στην ουσία προσπαθεί να αποκρύψει ότι δημιουργεί το εργαλείο που θα του επιτρέψει τουλάχιστον για τον Οργανισμό μας να παρακάμψει συνταγματικά κωλύματα, αφού του απομονώσει υπηρεσίες και περιουσιακά στοιχεία, να τα ξεπουλήσει”.

Σημειώνει πως μετά το Νομοσχέδιο επανακατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο με “επουσιώδεις αλλαγές” και χωρίς διαβούλευση, κατά παράβαση της υφιστάμενης Νομοθεσίας αρ. 4010 /2005 και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2002/14/ΕΚ που προβλέπουν τις εκ των προτέρων και έγκαιρες διαβουλεύσεις με τους εργαζομένους.

Τονίζει επίσης ότι το Υπουργείο παραβιάζει τη δέσμευσή του προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας για μη μονομερείς ενέργειες μέχρι την αποπεράτωση της μελέτης για τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

“Για τη στάση αυτή της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή να αδιαφορεί για τις θέσεις της ΑΗΚ και των εργαζομένων, που αφορούν τον μεγαλύτερο τεχνικό Οργανισμό του τόπου, συνέρχεται αύριο 22/05/2015 εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟΠΑΗ προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες μας”, αναφέρει η ΕΠΟΠΑΗ, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει η ομόφωνη και με μυστική ψηφοφορία απόφαση των μελών μας για προστασία του Οργανισμού μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα