Εκστρατεία για μείωση του χρόνου ανταπόκρισης ασθενοφόρων

Εκστρατεία υπό τον τίτλο «90 Δευτερόλεπτα για μια ζωή» εγκαινιάζει η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Reaction» και με στόχο τη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των ασθενοφόρων, η εκστρατεία θα διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου 2016 μέχρι την 1η Ιουνίου 2017.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλα τα πληρώματα των ασθενοφόρων, Νοσηλευτές και Οδηγοί, των επαρχιών που λειτουργούν κάτω από το Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων

Ασθενοφόρων.

Στόχος της εκστρατείας αυτής θα είναι η αμεσότερη δυνατή αναχώρηση των ασθενοφόρων, σε χρόνο που να μην ξεπερνά τα 90 δευτερόλεπτα από τη λήψη της κλήσης.

Με γνώμονα το ότι ο χρόνος ανταπόκρισης των ασθενοφόρων είναι, ανά το παγκόσμιο, πρωταρχικής σημασίας στην άμεση παροχή επείγουσας και προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας, η εκστρατεία στοχεύει στην άμεση και αποτελεσματική διάσωση ανθρώπινων ζωών, μέσα από τη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των ασθενοφόρων.

Ο έλεγχος του χρόνου αναχώρησης των ασθενοφόρων θα γίνεται ηλεκτρονικά, από την ώρα της λήψης της κλήσης μέχρι την ώρα εκκίνησης του ασθενοφόρου, που θα καταγράφεται μέσω γεωγραφικού εντοπισμού του, ενώ τον τελικό έλεγχο και την αξιολόγηση των δεδομένων θα πραγματοποιήσει ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Μετά τη λήξη της εκστρατείας ο οργανισμός «Reaction» θα επιβραβεύσει σε κάθε επαρχία τον/την Νοσηλευτή και τον Οδηγό που έκανε τις περισσότερες κλήσεις με τον λιγότερο χρόνο, δεδομένου ότι αυτός δεν ξεπερνά τα 90 δευτερόλεπτα.

Οι επιτυχόντες θα βραβευτούν με εισιτήρια και διαμονή για μια εβδομάδα στην Ελλάδα, σε περιοχή που θα ανακοινώσει ο οργανισμός «Reaction» σε κατοπινό στάδιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα