Εκπαιδευτικοί στη Δικαιοσύνη για παράνομα φροντιστήρια

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φέρονται να διατηρούν παράνομα φροντιστήρια. Αυτό αποκάλυψε στη ραδιοφωνική εκπομπή "Όλα στο Φως", ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής.

Ο Κώστας Καδής, προειδοποίησε ότι θα είναι αμείλικτος σε φαινόμενα παραπαιδείας και τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ανέφερε, μάλιστα, ότι για τον σκοπό αυτό είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, με σκοπό την πάταξη του φαινομένου. «Στη συνάντησή μας, διαμορφώθηκε ένα κανάλι επικοινωνίας για να αξιολογούνται τέτοια ζητήματα, χωρίς συγκάλυψη και να επιβάλλεται πειθαρχική ποινή,

εάν θεωρηθεί αναγκαίο».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας, χαρακτήρισε αντιδεοντολογική, τη δημοσιοποίηση εμπιστευτικής επιστολής, που αφορούσε όρους εργοδότησης των εκπαιδευτικών, από μέρους του Γενικού Ελεγκτή.

Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της εν λόγω επιστολής, η οποία είναι εμπιστευτική, προκάλεσε μεγάλη ζημιά και πυροδότησε ένταση στον χώρο της εκπαίδευσης, υπέδειξε ο κ. Καδής. «Ίσως να συνιστά ακόμη και παρανομία ή παρατυπία, ο παραλήπτης να δημοσιεύει οτιδήποτε χωρίς την άδεια του εκδότη. Χρειάζεται λεπτός χειρισμός και διακριτικότητα σε τέτοιου είδους ζητήματα», ενώ πρόσθεσε ότι ουδέποτε έκρυψε τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος «Αναγνωρίσαμε ότι υπάρχουν προβλήματα και στρεβλώσεις. Δεν είναι θέμα διαφάνειας» είπε.

Πρόθεσή του, όπως είπε, είναι να ζητήσει γνωμοδότηση από τον Γενικό Εισαγγελέα και ξεκαθάρισε ότι είναι στη διάθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. «Ως Υπουργείο, σεβόμαστε απόλυτα τον ρόλο του Γενικού Ελεγκτή, θεωρώ, όμως, ότι κάποια ζητήματα θα πρέπει να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία».

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Παιδείας, ανέφερε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις που είχε αναβληθεί σήμερα, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Εν κατακλείδι, ο Κώστας Καδής, τόνισε ότι μελετά το θέμα του οικονομικού εξ’ ορθολογισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν σωστά οι διαθέσιμοι πόροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα