Εκλογές Τουρκία: Αποσύρθηκε ο Μουχαρέμ Ιντζέ

Ο Ιντζέ είπε ότι αποσύρεται από την κούρσα για τη διεκδίκηση της τουρκικής προεδρίας/

Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά από συκοφαντικές επιθέσεις 45 ημερών, δεν θέλει να τον κατηγορήσει η αντιπολίτευση.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ δήλωσε: "Θα πάμε στις κάλπες την Κυριακή. Το κόμμα Χώρα είναι σημαντικό για το μέλλον της Τουρκίας, πρέπει να είναι στο κοινοβούλιο. Οι κεμαλιστές θα είναι μειοψηφία στο κοινοβούλιο. Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι το κόμμα Χώρα. Πρέπει να είναι στη Βουλή. Όποιος και να επιτεθεί, όσες μονταζιέρες

κι να φτιάχνουν, ζητώ μία ψήφο για το Κόμμα Χώρα από κάθε σπίτι. Σε αυτούς που λένε: "Έλαβε χρήματα από το παλάτι, δεν μπορεί να αποσυρθεί", φωνάζω σε αυτούς που λένε όλα αυτά τα άθλια, δεν φοβάμαι αυτές τις συνωμοσίες. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, το κάνω για την πατρίδα μου. Προσπάθησα να ανοίξω έναν δίαυλο, ώστε να μην έχουν δικαιολογίες. Διαφορετικά, θα τα ρίξουν όλα σε εμάς το πρωί των εκλογών. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία".

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ παραιτείται έπειτα από όργιο φημών για ροζ βίντεο και δωροδοκίες.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται όμως είναι τι γίνεται με τις ψήφους του εξωτερικού, καθώς έχουν ψηφίσει εκατομμύρια Τούρκοι απόδημοι σε διάφορες χώρες και ενδεχομένως έχουν ψηφίσει και τον Ιντζέ.

Στα ύψη το χρηματιστήριο

Μετά την αποχώρηση του Μουχαρέμ Ιντζέ από την υποψηφιότητά του για την προεδρία, σημειώθηκαν κατακόρυφες αυξήσεις των μετοχών, ιδίως στον τραπεζικό τομέα, στο Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης.

Με την αύξηση της προσδοκίας ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν στον πρώτο γύρο με νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον πρώτο γύρο τις τελευταίες δύο ημέρες, οι τραπεζικές μετοχές πλησίασαν το πλαφόν του 10% μετά την απόφαση του Ιντζέ.

Η αύξηση του δείκτη BIST 100 ξεπέρασε το 6%.


Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις στην Άγκυρα – Αποσύρεται ο Ιντζέ; - Φήμες για ροζ βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα