Εκλογές ΕΔΕΚ: Με 84,3% o M. Σιζόπουλος επανεξελέγη Πρόεδρος

Μετά από αρκετά υψηλή συμμετοχή, έκλεισαν οι κάλπες για τις εκλογές της ΕΔΕΚ. Υπολογίζεται ότι συμμετείχε περίπου το 50% των ενεργών μελών της ΕΔΕΚ, δηλαδή περίπου 3,500 μέλη του Κινήματος.

Μετά την εκλογική διαδικασία, ο Μαρίνος Σιζόπουλος φαίνεται να εξασφαλίζει την επανεκλογή του, έναντι του ανθυποψηφίου του

Διομήδη Διομήδους.

Μέχρι στιγμής, στο Λονδίνο, ο Μαρίνος Σιζόπουλος συγκεντρώνει 121 ψήφους, έναντι ενός του ανθυποψηφίου του, Διομήδη Διομήδους. Στη Λεμεσό, ο Μαρίνος Σιζόπουλος εξασφάλισε 734 ψήφους έναντι 102 του κ. Διομήδους, ενώ στην Πάφο ο κ. Σιζόπουλος εξασφάλισε 444 ψήφους έναντι 78 του κυρίου Διομήδους.

Στη Λευκωσία, υπολογίζεται ότι το 90% ψήφισε Μαρίνο Σιζόπουλο.

Με 84,3%, o M. Σιζόπουλος επανεξελέγη πανηγυρικά Πρόεδρος.

Τον Μαρίνο Σιζόπουλο ήδη συνεχάρη με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος:

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον φίλο @sizopoulos για την επανεκλογή του στην Προεδρία της @KSEDEK. Μας περιμένει πολλή δουλειά! #Cyprus

— Νικόλας Παπαδόπουλος (@NicholasPapadop) 7 Μαΐου 2017Συγχαρητήρια σε Σιζόπουλο για επανεκλογή του από Διομήδους«Επιβεβαιώθηκε ότι η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε πορεία ανασυγκρότησης και ανάκαμψης», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επανεκλογή του.

Ενωμένοι προχωράμε δυναμικά μπροστά για το καλό της @KSEDEK και της Κύπρου.

Με ποσοστό 84,3% ο @sizopoulos επανεκλέγεται Πρόεδρος του Κινήματος. #EDEKconf pic.twitter.com/GOvCZsIhiX

— Κ.Σ. ΕΔΕΚ (@KSEDEK) 7 Μαΐου 2017

Στήθηκαν επίσης κάλπες για τα αξιώματα του Αναπληρωτή Προέδρου, των Αντιπροέδρων και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, για τα οποία το Sigmalive θα σας ενημερώσει μόλις αρχίσει η ροή αποτελεσμάτων.

Σε ό,τι αφορά τα αξιώματα των αναπληρωτών Προέδρων, ένας υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50% του εκλογικού σώματος συν μία ψήφο για να εκλεγεί. Σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει κανένας υποψήφιος το απαιτούμενο ποσοστό, τότε θα διεξαχθεί δεύτερη εκλογική διαδικασία. Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου διεκδικούν η Μαρία Βασιλειάδου, ο Χρύσος Τουλούπης, ο Ανδρέας Φιλίππου και ο Ξένιος Ξενοφώντος.

Τις δύο θέσεις αντιπροέδρων διεκδικούν οι Ηλίας Μυριάνθους, Έλενα Λυμπουρή, Έλενα Περικλέους και Λευτέρης Ανδρέου. Θα εκλεγούν επίσης 35 μέλη για την Κεντρική Επιτροπή, από τα 73 που υπέβαλαν υποψηφιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα