Παγκόσμια αγωνία για το ψυχροπολεμικό κλίμα ΗΠΑ – Ρωσίας

Αδειάζουν τις διπλωματικές ιδιοκτησίες τους οι Αμερικάνοι στη Ρωσία. Την Τρίτη άρχισαν τη διαδικασία οι Αμερικάνοι απεσταλμένοι στη Μόσχα, ως ένδειξη συμμόρφωσης με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι θέλει η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στη χώρα να μειωθεί κατά το 60%, μετά από απόφαση που πήρε η Ουάσιγκτον για

νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Αιτία της κλιμάκωσης στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, είναι η απόφαση του Λευκού Οίκου για νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας για υποτιθέμενη εμπλοκή στις εκλογές του 2016 και για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Την Τρίτη άρχισε το άδειασμα μιας διπλωματικής οικίας έξω από τη Μόσχα που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικάνοι τα Σαββατοκύριακα.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε επίσης ότι οι Αμερικάνοι που δουλεύουν σε αποθήκη των ΗΠΑ στη νότια περιοχή της Μόσχας, έχουν προθεσμία ως το μεσημέρι να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μειώσουν τους υπαλλήλους κατά 755 άτομα ως την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου.

Εκτιμάται ότι η απόφαση του Πούτιν είναι ένδειξη στους πολίτες του ότι είναι έτοιμος να αντισταθεί στην Ουάσιγκτον, χωρίς να πυροδοτεί την καλή σχέση του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα