Έκδοση απόφασης την Τετάρτη για το ζεύγος Τ/κ

Στην παρουσία πολύ μεγαλύτερης δύναμης της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια από γκρίζους λύκους, όπως έγινε χθες, συνεχίστηκε το πρωί στο παράνομο δικαστήριο Αμμοχώστου, η δίκη του ζεύγους των Τουρκοκυπρίων Κοράι και Τσινέλ, οι οποίοι κατηγορούνται για το γεγονός ότι ύψωσαν στην οικία και το μαγαζί τους σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η λεγόμενη δικαστής όρισε νέες δικάσιμους το μεσημέρι της Τρίτης και της Τετάρτης, ανακοινώνοντας ότι πρόθεση της είναι να ολοκληρωθεί η υπόθεση και να εκδοθεί απόφαση.

Απειλή επεισοδίων
Παρά ταύτα, είχαμε

και σήμερα απειλή επεισοδίων, σε μικρότερη όμως έκταση από χθες. Συγκεκριμένα, ομάδα γκρίζων λύκων που κρατούσαν σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας κραύγαζαν συνθήματα ότι η Κύπρος είναι Τουρκική, με το ζεύγος να απαντά κουνώντας κλαδιά ελιάς αλλά και απαντώντας στις κραυγές τους ότι η Κύπρος ανήκει στο λαό της Ε/κ, Τ/κ Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους. Μικρή ομάδα φανατικών προσπάθησαν να επιτεθούν στο ζεύγος αλλά παρεμποδίστηκαν από τις λεγόμενες αρχές. Πάντως, τόσο η οικία όσο και το κατάστημα των Τ/κ προστατεύονται από τη λεγόμενη αστυνομία του ψευδοκράτους.

Στη σημερινή δικάσιμο, αντεξετάστηκαν από τον δικηγόρο του ζεύγους των Τ/κ δύο εκ των λεγόμενων αστυνομικών - μαρτύρων κατηγορίας - οι οποίοι είχαν το 2013 συλλάβει τους Κοράι και Τσινέλ με την κατηγορία της μη αναγνώρισης του ψευδοκράτους και της διατάραξης της ειρήνης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει στο ψευδοκράτος λεγόμενος νόμος που απαγορεύει την ανάρτηση της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι ψευδοαστυνομικοί σκαρφίστηκαν άλλες κατηγορίες για να απαγγείλουν στο θαραλλέο ζεύγος των συμπατριωτών μας.

Αντιπαραθέσεις στις ελεύθερες περιοχές
Το θέμα πάντως προκαλεί και πολιτικές αντιπαραθέσεις στις ελεύθερες περιοχές. Αφορμή της αντιπαράθεσης είναι οι κατηγορίες που εξακόντισε το ΔΗΚΟ κατά ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ γιατί δεν παρευρέθηκαν στη χθεσινή οργανωμένη εκδήλωση συμπαράστασης στο ζεύγος των Τ/κ.

Το ΑΚΕΛ σήκωσε το γάντι και απαντώντας στο ΔΗΚΟ σημείωσε ότι το κόμμα της αριστεράς δεν θέλει να είναι ουραγός εκδηλώσεων που διοργανώνουν δυνάμεις που έχουν στόχο την αποκήρυξη της προοπτικής λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Και σημείωσε το ΑΚΕΛ, ότι χωρίς τυμπανοκρουσίες στήριξε και στηρίζει το ζεύγος των Τ/κ, επικαλούμενο ως παράδειγμα και την έγερση του θέματος στην Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τον ευρωβουλευτή του κόμματος Νεοκλή Συλικιώτη.

Επισημαίνεται ότι κατά τη χθεσινή εκδήλωση συμπαράστασης εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο θα επιδοθεί στον Τ/κ ηγέτη με το οποίο ζητείται η παρέμβαση του για να σταματήσει η απαράδεκτη δίωξη των συμπατριωτών μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα