Εκδήλωση στο Frederick για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον Αθλητισμό

Στις 8 Δεκεμβρίου στη Λεμεσό

Το Πανεπιστήμιο Frederick πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον αθλητισμό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου TETRIS - TEachers’ TRaining to combat gender-based violence in Sports. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023 στις 10:00 - 12:30 στο Πανεπιστήμιο Frederick

στη Λεμεσό. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η κα Τζόζη Χριστοδούλου, Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, και η Δρ Έλενα Παπακώστα, συντονίστρια του Προγράμματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). 

Κατά την εκδήλωση, η λειτουργός της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΚΟΑ, κα Στέφανη Γουήλερ, θα αναφερθεί στο νομοθετικό πλαίσιο και τις δράσεις του ΚΟΑ για τη διασφάλιση συνθηκών ισότητας και καταπολέμησης της έμφυλης βίας στον κυπριακό αθλητισμό. Για την προώθηση της ισότητας, της ασφάλειας και του σεβασμού ως μέσων για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στον χώρο του αθλητισμού θα μιλήσει ο Δρ Γαρύφαλλος Αναγνώστου, Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Frederick, ενώ για την εκπαίδευση προπονητών με σκοπό την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον αθλητισμό αλλά για το έργο ΤΕΤRIS και τη σημασία του στην κοινωνία, θα μιλήσει η κα Έλενα Αβραάμ, Αθλητική Ψυχολόγος και υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick. Θα ακολουθήσει συζήτηση και δεξίωση.

Το ερευνητικό έργο TETRIS, το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στον τρόπο με τον οποίο παρέχεται σήμερα η αθλητική εκπαίδευση, καθώς αναμένεται να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμες αντιλήψεις σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον τομέα του αθλητισμού. Το έργο επιδιώκει, περαιτέρω, να ενδυναμώσει νεαρούς και νεαρές αθλητές και αθλήτριες και άλλα άτομα στον χώρο του αθλητισμού. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, οι εταίροι στο έργο συνεργάζονται με βασικούς φορείς του αθλητισμού αλλά και με νεαρούς/ές αθλητές/τριες και τους γονείς τους, μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής της βίας στον αθλητισμό.

Για την υλοποίηση του έργου συνεργάζονται οι οργανισμοί/φορείς: Link Campus University (Ιταλία), System Dynamics Italian Chapter - SYDIC (Ιταλία), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Ελλάδα), Research Innovation &Development Lab – ReadLab (Ελλάδα), Symplexis (Ελλάδα), Πανεπιστήμιο Frederick (Κύπρος), Center for Social InnovationCSI (Κύπρος).

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου στο email [email protected] (Ηλιάνα Ζήνωνος) και τηλεφωνικά στο τηλ. 25730975.

Keywords
Τυχαία Θέματα