Εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Μέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Εκδήλωση με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Μέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στους στόχους και στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Μέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς- European Restart a Heart Day, από τους Προέδρους του Συνδέσμου Θυμάτων καρδιακής ανακοπής, Συγγενών και Φίλων «Παλμός Ζωής» Αντιγόνη Παπαπδοπούλου και του Κυπριακού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ΚΥ.Σ.ΑΝ) Μάριος

Ιωαννίδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο σπίτι της Ευρώπης.

Σε ανακοίνωσή του, το Σπίτι της Ευρώπης αναφέρει πως χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Ανδρέας Κεττής και εκ μέρους των Υπουργών Υγείας και Παιδείας οι Πέτρος Μάτσας και Κάλλη Χατζηϊωσήφ. Έγινε, επίσης, επίδειξη Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ και χρήσης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών από εκπαιδευτές του ΚΥΣΑΝ και μαθητές Γυμνασίου.

Ο Δρ. Μάριος Ιωαννίδης ανάφερε πως «το ΚΥΣΑΝ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με μέλη ιατρούς και νοσηλευτές, ο οποίος ιδρύθηκε με βασικό σκοπό τη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στον τόπο μας”, για να προσθέσει πως “έχει επιστημονικό σύμφωνο συνεργασίας με το European Resuscitation Council, που είναι το αρμόδιο επιστημονικό σώμα για αυτά τα θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Για φέτος, το European Resuscitation Council (ΕRC) καθόρισε ως σύνθημα το μήνυμα πως «τα χέρια σας μπορούν να σώσουν περισσότερες ζωές με τις Νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες», με αφορμή την16η Οκτωβρίου 2015-Ευρωπαϊκή Μέρα Επανεκκίνησης της καρδιάς (European Restart a Heart Day).

Σε ομιλία της, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στο έργο του Συνδέσμου ΠΑΛΜΟΣ ΖΩΗΣ, στην ευρύτερη συνεργασία με το ΚΥΣΑΝ και το ΕRC και στη συμβολή της Κύπρου στην καθιέρωση της 16ης Οκτωβρίου ως ετήσιας πανευρωπαϊκής μέρας επανεκκίνησης καρδιάς.

Η καμπάνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) αποτελεί τη λογική ακολουθία της Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2012 που εξασφάλισε η ίδια, ως τότε Ευρωβουλευτής, προωθώντας τη σχετική κοινή δήλωση (n. 11/2012) με άλλους τέσσερις Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα