Εκδηλώσεις από ΑΚΕΛ για καταδίκη πραξικοπήματος

«Σαράντα δυο χρόνια μετά το δίδυμο έγκλημα του 1974 του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής, ο λαός και η πατρίδα μας βιώνουν ακόμα τις αρνητικές συνέπειες της κατοχής» αυτό αναγράφει πρόσφατη ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Όπως αναγράφεται στην σχετική ανακοίνωση «Η πατρίδα μας παραμένει διαχωρισμένη, ο λαός μας διαχωρισμένος και το συρματόπλεγμα της ντροπής δυστυχώς παραμένει».

«Το ΑΚΕΛ Λεμεσού καλεί τους Λεμεσιανούς,

πόλης και υπαίθρου, κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη να δώσει μαζικά το παρόν του στις εκδηλώσεις καταδίκης του προδοτικού πραξικοπήματος και επαίσχυντης Τούρκικης εισβολής. Να διατρανώσουμε την θέληση μας, ότι δεν ξεχνούμε την προδοσία, το έγκλημα της ΕΟΚΑ Β’ και της Χούντας που άνοιξε διάπλατα την πόρτα του Τούρκου εισβολέα. Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για δικαίωση του πολυβασανισμένου λαού μας για ειρηνική επανένωση της πατρίδας μας» καταλήγει.

Για το σκοπό αυτό, το ΑΚΕΛ Λεμεσού, καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν μέρος στις πιο κάτω εκδηλώσεις:

Τετάρτη 13 Ιουλίου, ώρα 8:00μ.μ. στο Μνημείο Πεσόντων Αντιστασιακών (έναντι της εκκλησίας Αγίου Νικολάου) εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Αντιστασιακών. Ομιλητής: Άντρος Κυπριανού, Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ.

Παρασκευή 15 Ιουλίου, ώρα 8:15π.μ., κοιμητήριο Αγίου Νικολάου, τρισάγιο και κατάθεση λουλουδιών στα μνημεία των ηρώων που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία και το Σύνταγμα και στην συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αντιστασιακών (έναντι της εκκλησίας Αγίου Νικόλαου).

Παρασκευή 15 Ιουλίου, ώρα 10:00π.μ., πικετοφορία από το Παττίχειο Θέατρο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παρασκευή 22 Ιουλίου, ώρα 7:00 μ.μ. Εκδήλωση “Μνήμης και Τιμής” στο πάρκο Πεσόντων και Αγνοουμένων στον προσφυγικό οικισμό Αγίου Αθανασίου.

Ομιλητής: Στέφανος Στεφάνου, Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα