Εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά ταμεία στην οικονομία

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία θα διοχετεύσει στην οικονομία εντός του έτους το Υπουργείο Εμπορίου.

75 εκατομμύρια ευρώ, μέσω εννέα σχεδίων των κοινοτικών διαρθρωτικών ταμείων 2014 - 2020, προωθεί εντός του έτους το Υπουργείο Εμπορίου σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας στην οικονομία του τόπου.

«Από το συνολικό ποσό των 165 εκατομμυρίων ευρώ που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο μέχρι το 2020 θέλουμε να ρίξουμε στην αγορά, στην οικονομία όσα περισσότερα μπορούμε, μπροστά, ακριβώς σε μια περίοδο που την έχει

ανάγκη η οικονομία μας», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Τα εννέα προγράμματα, κάποια από τα οποία έχουν ανακοινωθεί είναι: - Σχέδιο για την καινοτομία. - Εξοικονομώ - αναβαθμίζω για επιχειρήσεις. - Σχέδιο για τη Νεανική επιχειρηματικότητα. - Σχέδιο για τη γυναικεία νεανική επιχειρηματικότητα. - Σχέδιο εξοικονομώ - αναβαθμίζω για κατοικίες. - Σχέδιο για τον οινοποιητικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. - Σχέδιο για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες. - Σχέδιο για τη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων. - Σχέδιο για τις συστάδες επιχειρήσεων.

Τα σχέδια αυτά συγχρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία σε ποσοστό 40% ενώ σε περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και το 50%, είπε ο Υπουργός.

«Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες δίνοντας και εμείς με ένα ελκυστικό τρόπο ρευστότητα και χρηματοδότηση σε ΜμΕ, οι οποίες επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προσθέτοντας στην οικονομία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπείας του Συνεργατισμού Νικόλας Χ΄΄Γιάννης.Υπουργείο Εμπορίου και Συνεργατισμός ανακοίνωσαν τη χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, με στόχο τη διάθεση 15 εκατομμυρίων ευρώ που έμειναν αδιάθετα από την προγραμματική περίοδο 2006-2013.

Ο Συνεργατισμός θα χρηματοδοτεί ολόκληρο το ποσό με ανώτατο όριο το ένα εκατομμύριο ευρώ, ζητώντας τις συνηθισμένες εξασφαλίσεις. Τα κεφάλαια θα χαθούν αν δεν διατεθούν μέχρι το Μάρτιο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα