Εκατό Αφρικανοί πρόκειται να απελαθούν από τα κατεχόμενα

Στους 100 αυξήθηκε ο αριθμός των Αφρικανών που περιμένουν να «απελαθούν» κι έχουν τοποθετηθεί στη φοιτητική εστία Yildiz στο Τραχώνι μετά τον συνωστισμό στις νέες και παλιές φυλακές λόγω της έκρηξης της εγκληματικότητας στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Ντιαλόγκ γράφει σήμερα επικαλούμενη πληροφορίες, ότι 6-7 άτομα μένουν σε δίκλινο κοιτώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αναφέρεται ότι η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους, όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την ασφάλεια και η φοιτητική εστία, τα μπαλκόνια της οποίας ήταν καλυμμένα με σιδερένια κάγκελα, έχει μετατραπεί σε τρίτη φυλακή,

Αναμένονται, προστίθεται στο δημοσίευμα, πληρωμές από το «υπουργείο οικονομικών» για τον επαναπατρισμό των κρατουμένων που πρόκειται να απελαθούν.

Σημειώνεται ότι περίπου 100 χιλιάδες δολάρια χρειάζονται για την αποστολή των κρατουμένων, κυρίως αφρικανικής καταγωγής, στις χώρες τους με αεροπλάνο. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει επειδή δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι η πλειονότητα όσων βρίσκονταν στον κοιτώνα καταδικάστηκαν «για το αδίκημα της διαμονής στην τδβκ χωρίς άδεια» και περίμεναν να απελαθούν μετά από ποινές φυλάκισης μικρής διάρκειας. Αναφέρει ότι μια μειοψηφία από αυτούς καταδικάστηκαν για διάφορα αδικήματα και περίμεναν να «απελαθούν» μετά την ολοκλήρωση της ποινής τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα