Έκανε την αρχή στη Formula1 η Aston Martin

Aston Martin Red Bull Racing θα είναι η πλήρης ονομασία της Red Bull από το 2018, αφού οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, ώστε η βρετανική μάρκα να είναι ο χορηγός τίτλου των «κόκκινων ταύρων».

Έτσι, η ΑΜ έκανε την αρχή για την εμπλοκή της στη Formula1, αφού φέρεται να έχει επιθυμία για την παροχή κινητήρων στους Αυστριακούς από το 2021 ή ακόμα και να αγοράσουν την ομάδα του Μίλτον Κέινς.

Μάλιστα, θα λειτουργήσει

κι ένα νέο Advanced Performance Centre, το οποίο θα κατασκευαστεί στο... στρατόπεδο της RB αργότερα μέσα στη χρονιά, ώστε οι δύο πλευρές να δουλεύουν πιο κοντά πάνω στην τεχνολογία της F1 και των μοντέλων παραγωγής, κάτι που θα προσφέρει νέα δουλειά σε 110 ανθρώπους.

«Αυτή η συνεργασία είναι το επόμενο λογικό βήμα για την πρωτότυπη συνεργασία μας με τη Red Bull Racing. Απολαμβάνουμε την παγκόσμια γνώση που παρέχει η αναζωογονημένη Formula1. Οι συζητήσεις για τη μονάδα ισχύος μας ενδιαφέρουν, όμως μόνο αν είναι κατάλληλες οι περιστάσεις.

Δε θα μπούμε σ' έναν πόλεμο κινητήρων χωρίς περιορισμούς και με κόστος, όμως πιστεύουμε ότι αν η FIA δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, θα μπορέσουμε να εμπλακούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Aston Martin Άντι Πάλμερ. «Η συνεργασία μας με την Aston Martin είναι ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ από την πρώτη μέρα.

Έχοντας δημιουργήσει μαζί την πετυχημένη Aston Martin Valkyrie το 2016, επεκτείνουμε τη συνεργασία μας φέτος και τώρα είμαστε χαρούμενοι που δυναμώνει ακόμα περισσότερο και που θα δούμε την ομάδα να αγωνίζεται ως Aston Martin Red Bull Racing το 2018.

Επιπλέον, πάνω από 100 άνθρωποι της Aston Martin θα υπηρετήσουν το νέο Advanced Performance Centre στη βάση μας εδώ στο Μίλτον Κέινς και αυτό θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε ακόμα περισσότερο με την Aston Martin πάνω σε ξεχωριστά, πρωτότυπα και νέα πρότζεκτ», είπε, από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ. Τέλος, να σημειωθεί ότι, πέρα από τη Valkyrie, οι Red Bull και Aston Martin συνεργάστηκαν και για την κατασκευή της AM-RB 001.

Keywords
Τυχαία Θέματα