Ε/κ της Αυστραλίας απείλησε γερουσιαστή και έκαψε σημαία των Αβορίγινων

Ένας Ελληνοκύπριος της Αυστραλίας, κατονομάζεται από το ABC, ως εις εκ των δύο «διαβόητους Αυστραλούς νεοναζί», που φέρονται ως οι «πιθανοί αρχιτέκτονες» του πρόσφατου βίντεο που κυκλοφόρησε με έναν κουκουλοφόρο να εξαπολύει απειλές κατά της ανεξάρτητης γερουσιαστή, Lidia Thorpe, πριν κάψει τη σημαία των Αβορίγινων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Νέο Κόσμο, εγκληματολογική ανάλυση από το ABC Investigations υποδεικνύει βάσιμες υποψίες ότι οι δύο άνδρες από τη Μελβούρνη,

μέλη της ομάδας National Socialist Network (NSN) που υποστηρίζει τη «λευκή υπεροχή», βρίσκονται πίσω από το βίντεο που προκάλεσε έντονες επικρίσεις και το οποίο ερευνάται από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας (AFP).

Οι Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη την ταυτότητα του άνδρα στο βίντεο ή την προέλευση του, αλλά τα ψηφιακά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το ABC Investigations το συνδέουν με τους δύο «διαβόητους νεοναζί».

Ο Ελληνοκύπριος φέρεται, σύμφωνα με άρθρο να βρίσκεται πίσω από μια εκστρατεία ρατσιστικής παρενόχλησης με στόχο την κα. Thorpe και άλλους Ιθαγενείς Αυστραλούς ‘υψηλού προφίλ’, η οποία εντάθηκε κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος πάντως αρνείται τη συμμετοχή του.

Το επίμαχο βίντεο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter) την 1η Οκτωβρίου και αφαιρέθηκε από αυτήν στις 5 Οκτωβρίου.

Την ίδια ημέρα, ο εν λόγω ομογενής, κατά το ABC, δημοσίευσε μια «σημαντικά καλύτερης ποιότητας εκδοχή του» στο Telegram.
«Θα πρέπει να παραμείνει δημόσιο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν την αλήθεια», φέρεται να έγραψε.

Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, το Telegram διατηρεί αρχικά δεδομένα (metadata) των βίντεο που αναρτώνται σε αυτό.

Ένα από τα κρίσιμα metadata, αναφέρει το ABC, είναι «μια χρονοσφραγίδα για το πότε δημιουργήθηκε το βίντεο», η οποία αποκαλύπτει ότι η έκδοση που δημοσίευσε ο ομογενής στο Telegram είναι προγενέστερη από εκείνη που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Twitter.

Υπάρχουν δε ομοιότητες με ένα άλλο βίντεο με κάψιμο της σημαίας των Αβορίγινων από πέρυσι, επεσήμανε το άρθρο.

Πληροφορίες από Neo Kosmo/ABC

Keywords
Τυχαία Θέματα