Ε/κ - τ/κ διοργανώνουν εκδηλώσεις για την Ημέρα Συνδικάτων

Η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της χώρας και του λαού παραμένει κορυφαία προτεραιότητα και επείγουσα ανάγκη, επισημαίνουν ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις σε διακήρυξή τους για την 1η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη, στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού και του φασισμού, και καλούν όλους σε εκδηλώσεις για να τιμήσουν την ημέρα δράσης και αγώνα.

Οι οργανώσεις ΠΕΟ,

DEV-IS, KTAMS, KTOS, KTOEOS, BES, KOOP-SEN, TURK-SEN και η δικοινοτική πρωτοβουλία Ενωμένη Κύπρος, αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο και σημειώνουν ότι “αναπόφευκτα και στη χώρα μας, τόσο οι Τουρκοκύπριοι όσο και οι Ελληνοκύπριοι εργαζόμενοι βιώνουν τα αποτελέσματα των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών”.

“Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι συνέπειες της αναδεικνύουν τα κοινά ταξικά συμφέροντα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργαζομένων και την ανάγκη εντατικοποίησης των κοινών αγώνων και της αλληλεγγύης μεταξύ τους. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε ότι η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της χώρας και του λαού μας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα και επείγουσα ανάγκη”, σημειώνουν.

Προσθέτουν ότι “παραμένουμε σταθερά δεσμευμένοι στην προσπάθεια για λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα των δυο κοινοτήτων, όπως αυτή έχει περιγραφεί στις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ”.

Οι οργανώσεις αναφέρουν ότι “ο δρόμος των συνομιλιών είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε ειρηνική και συμφωνημένη λύση” και καλεί τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων “να εργαστούν με καλή θέληση, στη βάση των συμφωνημένων μέχρι σήμερα σημείων, ώστε να φτάσουμε το συντομότερο σε μια δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα επανενώνει τον λαό μας και τη χώρα μας”.

Για να τιμηθεί η ημέρα δράσης και αγώνα για την ειρήνη, οι οργανώσεις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την 1η Σεπτεμβρίου, στις 18:30, αγωνιστική εκδήλωση στο χώρο της νεκρής ζώνης παρά το Λήδρα Πάλας, έξω από το Σπίτι της Συνεργασίας.

Η κινητοποίηση για την ειρήνη και την επανένωση της Κύπρου θα κορυφωθεί με εκδήλωση, με τη συμμετοχή του Τούρκου μουσικοσυνθέτη Ζουφλού Λιβανελλί και της Ελληνίδας τραγουδίστριας Μαρίας Φαραντούρη, στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο γήπεδο της Τσεττίν Καγιά στο χώρο της νεκρής ζώνης παρά το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα