Εισήγηση ΕΔΕΚ προς Κυβέρνηση για επιτροπή αποζημιώσεων

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη γνωμάτευση για την παράνομη, όπως αναφέρει, λειτουργία της επιτροπής αποζημιώσεων στα κατεχόμενα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι η ενδιάμεση απόφαση του βρετανικού Δικαστηρίου για πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών Τούρκων διπλωμάτων έπειτα από προσφυγές Ελληνοκυπρίων κατά της Άγκυρας για τις κατεχόμενες περιουσίες τους αποτελεί κόλαφο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον τρόπο που χειρίζεται τις

διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ

Η ενδιάμεση απόφαση του βρετανικού Δικαστηρίου για πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών Τούρκων διπλωμάτων έπειτα από προσφυγές Ελληνοκυπρίων κατά της Άγκυρας για τις κατεχόμενες περιουσίες τους αποτελεί κόλαφο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον τρόπο που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.

Η απόφαση του βρετανικού Δικαστηρίου επιβεβαιώνει το αυτονόητο. Τα ατομικά δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα της περιουσίας, είναι αναπαλλοτρίωτα και αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας. Και κανένας δεν έχει εξουσιοδοτήσει τον κ. Αναστασιάδη να διαπραγματεύεται εκπτώσεις σε ατομικά δικαιώματα και ιδιαίτερα το δικαίωμα επί της περιουσίας.

Εδώ και πολλούς μήνες είχαμε καλέσει την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη γνωμάτευση με την οποία αμφισβητείται η δικαιοδοσία της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων στα κατεχόμενα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν αξιοποίησε τη γνωμάτευση για την παράνομη, κατ` εμάς, λειτουργία της επιτροπής αποζημιώσεων αλλά, προχώρησε στην παραχώρηση δικαιωμάτων στους έποικους σφετεριστές ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα νομιμοποιώντας τον εποικισμό.

Καλούμε ξανά την κυβέρνηση να εξαντλήσει το πολιτικό και νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει και κυρίως να στηρίξει και να προστατεύσει με κάθε μέσο το ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας το οποίο είναι απόλυτο και αναπαλλοτρίωτο.

Δικαίωμα στις περιουσίες τους έχουν μόνο οι νόμιμοι ιδιοκτήτες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα