Έιντε-Kυπριακό: Θα προσπαθήσουμε να έχουμε επιτυχής κατάληξη

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις τις επόμενες ημέρες στο Κραν Μοντάνα θα συνεχιστούν στη βάση των θέσεων που έχουν εκφράσει οι διαφορετικοί συμμετέχοντες στη διαδικασία.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το έγγραφο που προετοιμάστηκε από την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών μετά από την ολοκλήρωση των διεργασιών σήμερα ο κ. Έιντε ανέφερε ότι «δεν το χρειαζόμαστε γιατί αυτό που χρησιμοποιούμε τώρα είναι αυτό

που τίθεται στο τραπέζι εδώ και ήδη έχουμε τα συστατικά για την συνεχιζόμενη συζήτηση, τα οποία έχουν παρουσιαστεί από τους διάφορους συμμετέχοντες, από την Ελλάδα, από την Τουρκία, από το Ηνωμένο Βασίλειο, από τους Ελληνοκύπριους, από τους Τουρκοκύπριους».

Αυτό είναι που χρειαζόμαστε, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «με αυτά τα συστατικά μπορούμε να έχουμε μια συζήτηση τις επόμενες ημέρες».

Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα βρίσκεται στο Κραν Μοντάνα την Παρασκευή.

Ερωτηθείς κατά πόσοι θεωρεί ότι είναι δυνατό να υπάρξει επιτυχής κατάληξη, είπε ότι «αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε». Είναι κάτι για το οποίο εργαζόμαστε, πρόσθεσε, αναχωρώντας.

Πηγή: KΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα