Εικοσιτετράωρη απεργία στο MEGA

Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξε η Ένωση Συντακτών στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην ιστοσελίδα «megatv.com» από τις 06:00 της Παρασκευής 27 Μαΐου έως τις 06:00 του Σαββάτου 28 Μαΐου.

Παρά την χθεσινή ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Τηλέτυπος Α.Ε. στην οποία εκφράζεται η πρόθεση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

της εταιρείας και της ρύθμισης των δανειακών της υποχρεώσεων με τις τράπεζες, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένα του β΄ δεκαπενθήμερου Μαρτίου και ο μήνας Απρίλιος.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση καταβολή των οφειλομένων αποδοχών των εργαζομένων και την άμεση ενημέρωσή τους επί των προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία του σταθμού.

Υπενθυμίζεται πως, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία για τους τεχνικούς από 06.00 της Παρασκευής έως 06.00 του Σαββάτου.

Η Ένωση απαιτεί

- Να μην προχωρήσει ο σταθμός σε απολύσεις τεχνικών.

- Να απέχει η εργοδοτική από κάθε πίεση προς τους εργαζόμενους τεχνικούς για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας που περικόπτουν τις αποδοχές.

- Όχι στην κατάρτιση ατομικών συμβάσεων που μειώνουν περαιτέρω τις αποδοχές των τεχνικών του σταθμού.

- Αποκρούουμε κάθε προσπάθεια αλλαγής του νομικού καθεστώτος απασχόλησης των τεχνικών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα